Maternitatea Bega din Timişoara: O investiţie de 14 milioane de euro pentru o capacitate de 130 de paturi

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
A început procedura de recepţie a noii Maternităţi din Timişoara! Când vor ajunge aici, primele paciente?

Astăzi a început procedura de recepție a lucrărilor de la viitoarea Maternitate Bega din Timișoara, care va avea o capacitate de 130 de paturi. Investiția în valoare de aproximativ 14 milioane de euro a început în vara anului 2021 și clădirea are o suprafață desfășurată de 4.761 de metri pătrați.

Noua maternitate va fi dotată cu compartimente moderne, printre care fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, secție pentru prematuri, nou-născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. Aceasta va oferi servicii medicale complete pentru femei și nou-născuți.

Procedura de recepție a lucrărilor va dura câteva săptămâni, iar pentru a putea primi primele paciente, sunt necesare avizele de funcționare. Astfel, termenul optimist pentru deschiderea noii Maternități Bega este mijlocul anului viitor.

Potrivit președintelui CJT, Alin Nica, deși clădirea a fost finalizată și banii pentru finanțarea europeană au fost absorbiți, mai este nevoie de operaționalizarea noii clădiri și de mutarea pacienților, a personalului și a echipamentelor. De asemenea, este necesară autorizarea și acreditarea noii secții de fertilizare in vitro, proces care poate dura câteva luni.

În ceea ce privește echipamentele medicale, acestea au fost achiziționate încă de la începutul anului. Printre acestea se numără mamograf, aparat de radiologie, monitoare funcții vitale, ecograf Doppler, aparat Rontgen, mese multifuncționale, panouri de radioprotecție și alte echipamente necesare pentru desfășurarea activității medicale.

De asemenea, s-a făcut și achiziția de mobilier medical și non-medical. Mobilierul medical include canapele de consultații, fotolii de recoltare, paturi de gardă, paturi de spital, noptiere, dulapuri de medicamente, mese de inox pentru instrumentar, măsuțe pentru pansamente și trolii mobile. Mobilierul non-medical constă în birouri, rafturi metalice de depozitare, vestiare, dulapuri pentru biocide, mese pentru oficiul alimentar și masă salon, rafturi cu etajere, mobilier pentru recepție, scaune de birou, tabureți rotativi și scaune cu spătar pentru vizitatori.

Astfel, odată finalizată și operaționalizată, Maternitatea Bega va oferi condiții moderne și echipamente de ultimă generație pentru îngrijirea femeilor și a nou-născuților. Aceasta va contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite în domeniul maternității și va asigura accesul la îngrijire de calitate pentru toate femeile din Timișoara și împrejurimi.

Sursa: www.sursadevest.ro

Astăzi a început procedura de recepţie a lucrărilor de la viitoare Maternitat Bega din Timişoara, care va avea o capacitate de130 de paturi.

Investiţia, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, a început în vara anului 2021, iar clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 4.761 de metri pătrați.

Va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, secție pentru prematuri, nou-născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. 

CITEŞTE ŞI: Tânăr din Timiș, reținut după ce a împușcat mortal un câine!

Procedura de recepţie a lucrărilor va dura câteva săptămâni, însă pentru a primi primele paciente, sunt necesare avizele de funcţionare, astfel că un termen optimist pentru deschiderea noii Maternităţi este mijlocul anului viitor.

“Am prelungit termenul până la mijlocul anului viitor. Chiar dacă anul acesta am finalizat proiectul clădirii şi toţi banii, 100% din finanţarea europeană, sunt absorbiţi, mai avem de operaţionalizat noua clădire şi de mutat pacienţi, respectiv personal şi echipamente în noua facilitate, dar şi se autorizat, de acreditat noua secţie de fertilizare in vitro, iara ceste autorizări şi acreditări ne iau câteva luni”, a declarat preşedintele CJT, Alin Nica.

În ceea ce priveşte echipamentele medicale, aceasta au fost cumpărate încă de la începutul anului.

Este vorba despre mamograf, aparat de radiologie, monitoare funcţii vitale, ecograf Doppler, aparat Rontgen, mese multifuncţionale, panouri de radioprotecţie şi alte echipamente.

De asemenea, a fost cumpărat şi mobilierul medical care constă în 19 canapele de consultaţii, patru  fotolii de recoltare, 19 paturi de gardă, 112 paturi de spital, 114 noptiere, două dulapuri de medicamente, 18 mese de inox pentru instrumentar, şase măsuţe pentru pansamente, 13 bucati troliu mobil de tip 1 şi 12 bucăţi troliu mobil de tip 2.

CITEŞTE ŞI: Video: Alaiul Colindătorilor aduce magia Sărbătorilor de Iarnă la Timișoara. Iată cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de care se vor bucura locuitorii orașului

Consiliul Judeţean a făcut şi achiziţia de mobilier non-medical: 91 de birouri, 48 de rafturi metalice de depozitare, 140 de vestiare, 16 băncuţe pentru vestiare, 14 corpuri suspendate, 97 de dulapuri închise cu etajeră, 11 dulapuri cu cheie pentru biocide, 129 de dulapuri închise cu etajere reglabile, şase dulapuri mici, 108 dulapuri pentru pacienţi, 11 fronturi de lucru cu dulap de depozitare sub blat, 47 de mese pentru oficiul alimentar şi masă salon, 191 de rafturi cu etajere, trei bucăţi de mobilier pentru recepţie, 143 de scaune de birou, 29 de tabureţi rotativi şi 230 de scaune cu spătar pentru vizitatori.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vizita șefului DSU la Suceava: Mulțumiri și urări de “La mulți ani” salvatorilor suceveni

Aflat în vizită la Suceava, dr. Raed Arafat, șeful DSU, a participat la evenimentul prilejuit de împlinirea a 100...

Read More...
Graphic shows a possible future General Electric jet engine with exposed fan blades in front of a cut-away-interior view of its core mechanisms -- all part of NASA's HyTEC research project.

NASA si industria incep proiectarea unui nou concept de motor pentru avioanele viitoare – inovatie pentru generatia viitoare

NASA și industria vor începe în curând proiectarea unui nou concept de motor cu reacție pentru viitoarea generație de...

Read More...

Karateka Patricia Nastas câștigă medalia de bronz la Karate 1-Youth League

Karateka româncă Patricia Nastas a reușit să obțină medalia de bronz la competiția Karate 1-Youth League desfășurată în orașul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro