Gabriela Iordăchiță: “ROMÂNIA SOCIALĂ ÎN CIFRE CARE DAU FIORI RECI”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, Comunicate, Galați, Lumea Tarei, STIRILE ZILEI

“Statisticile recente disponibile ale Eurostat privind România reală, a anului 2022, ne dau fiori reci: 41,5% dintre copii noștri, cu vârsta de până în 18 de ani, adică 1,5 milioane dintre aceștia, au o nutriție deficitară, acces limitat la educație și servicii sociale, tot copii români au cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii din UE, de 15,6%, sub prea competenta ministră a învățământului Ligia Deca, ce dezvoltă dureri bruște de cap când are comentarii negative pe Facebook.

Mai mult, 34,4% dintre români sunt în risc de sărăcie și excludere socială, adică peste 5,5 milioane de suflete. Dintre cei care muncesc și au un salariu, 1,5 milioane erau plătiți în luna iulie 2023 cu salariul minim brut de 3000 de lei, adică, o treime dintre salariați sunt nevoiți să se descurce cu un salariu minim, al doilea cel mai mic salariu minim brut din Europa, (care chiar dacă a fost mărit de la 1 octombrie 2023 cu 300 de lei, nu schimbă situația), după Bulgaria, nu acoperă nici măcar coșul mimin brut de 3.807 lei pe lună, de care ne vorbesc marii experți în mai nimic de la televiziunile mainstream.

 În România creșterea prețurilor a fost cu mult mai mare decât media UE (de 9,2%), ca, de altfel, mai mari decât media în UE avem și prețurile la electricitate și gaze naturale, 62,5% dintre români, (cel mai mare procent dintre toate țările UE), nu își permit o săptămână de vacanță în afara casei, iar în procent de 49% românii nu pot face față nici unor cheltuieli neașteptate, față de numai 31,5% media UE.

Să mai adăugăm și faptul că, alături de Bulgaria, avem cea mai scăzută speranță de viață la naștere, de 72 de ani în medie pentru ambele sexe, în timp ce media UE e de 80,1 ani, adică trăim cu aproape 8 ani mai puțin decât ceilalți europeni?

Să mai adăugăm și faptul că economia productivă, industria României, petrochimia, metalurgia, construcția de mașini, energetica etc. sunt pe cale de dispariție, iar rămășițele vechii industrii abia de mai răsuflă, prin efortul a câtorva oameni ce se încăpățânează să nu se dea bătuți, luptând pentru propriul loc de muncă, cum este, de exemplu, situația fostului combinat siderurgic de la Galați, actual Liberty Steel?

În 34 de ani s-au distrus, fără a pune nimic în loc, mii de intreprinderi românești, care produceau și asigurau plusvaloare societății, locuri de muncă pentru acest popor, în schimb, acum, în România troneză atotputernic multinaționalele, care își declară profituri zero ca să nu plătească la bugetul de stat, dar afacerile lor prosperă, sfidând poporul și truda românilor, sclavii lor de pe plantație pe câteva mii de lei.

E revoltător să asistăm cum este distrusă și trădată România, mai mult, cu fiecare zi, mai dureros! Se stinge încet și mut acest popor prea cuminte, prea obedient, prea credul! Umilitul popor român a ajuns să fie aruncat precum o broască într-un vas cu lichid, care a fost la început, în anii ’90, călduț, un amestec neoliberal-soroșist-globalist. Apoi, oala a fost pusă pe foc și de 34 de ani tot fierbe la foc, dar mic, pentru ca biata broască să nu își dea seama că moare câte puțin, fiartă, pentru a servi ca fel în meniul de la ospățul stăpânilor.

Ce nație și-ar putea dori un astfel de sfârșit? Eu cred că niciuna! Și nu suntem nici broaște păcălite și nici naivi! E timpul să renaștem din propria cenușă, am îndurat destul! E timpul să ne ridicăm cu hotărâre, să ne luăm puterea și soarta în propriile mâini și să salvăm această nație de toți cei care o tot distrug și i-au vândut iluzii, ciumele roșii, galbene, tinichele sau tot felul de hashtagi!

Veniți în acest Nou An, 2024, alături de noi, Partidul S.O.S. România și de președinta acestuia, patrioata doamnă, avocat și senator, Diana Iovanovici Șoșoacă, în lupta noastră cea adevărată pentru România, din iubire de România, dincolo de minciuni sau demagogii, să aducem Victoria Poporului asupra unei haite de hiene, care de 34 de ani nu se mai satură să muște din această țară, să o umiliească, să o distrugă și să o trădeze.

S.O.S. România!

Președintele Organizației Județene Galați

Partidul S.O.S. România,

Șef lucrări dr. Gabriela-Violeta Iordăchiță”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...
România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro