Prima ediție NORDIX Festival va avea loc între 23-26 mai la București

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Lifestyle

În perioada 23-26 mai, bucureștenii sunt așteptați să experimenteze cultura și stilul de viaţă al Țărilor Nordice, într-o formulă condensată, într-un nou festival, ce îmbină proiecții de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziții și evenimente speciale.

Aflat la prima ediție, NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition  propune publicului o experiență culturală caleidoscopică, aducând lalolaltă în lumina reflectoarelor bucureştene cinematografia nordică, deseori apreciată și premiată la cele mai importante festivaluri de film, literatura pentru toate vârstele unde, din nou, nume importante s-au impus la nivel mondial, dar și sistemele și mecanismele sociale care s-au  evidenţiat ca adevărate pionierate în domeniile abordate.

Festivalul îşi doreşte, totodată, să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între Ţările Nordice şi România, printr-o serie de dezbateri care vor pune în discuție teme precum: educația, incluziunea, inovația, conservarea patrimoniului cultural si tranziţia verde.

„Proiectul urmărește creșterea gradului de vizibilitate și apreciere a culturii nordice în rândul publicului, încurajând înțelegerea interculturală, promovând creativitatea și inovația şi stimulând publicul să aprofundeze diversele fațete ale culturii nordice,” afirmă E. S. Dna. Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei, țară coordonatoare a proiectului.

Filmele (inclusiv pentru copii) vor rula la Cinema Elvire Popesco și Cinema Union. O serie de locații neconvenționale vor găzdui celelalte evenimente.

NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o inițiavă a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, precum si a Consulatului Islandei în București. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociației Enkidu și beneficiază de finanțare din partea Nordic Council of Ministers.

Mai multe informații vor fi publicate, în curând, și pe paginile festivalului:
Facebook: https://www.facebook.com/nordixfestival
Instagram: https://www.instagram.com/nordixfestival
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

China mediază un acord între grupurile palestiniene privind încetarea diviziunilor și formarea unui guvern de uniune națională

Cele două grupuri au semnat Declarația de la Beijing privind „încetarea diviziunii și consolidarea unității palestiniene”, potrivit televiziunii de...

Read More...

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro