Din nou la școală

BY: Iordachita Gabriela In Lumea Tarei, STIRILE ZILEI
Lumea TareiNu o să vă scriu povești și cuvinte frumoase, goale de conținut, ci doar voi aduce în discuție o realitate cu care mă confrunt de 16 ani încoace, de când lucrez în domeniul educației.

E un nou an școlar, care începe la fel de modest pentru elevii liceelor tehnologice. Majoritatea dintre ei sunt proveniți din familii destrămate, cu părinți plecați peste hotare, să slugareasca pe cei mai bogați, (în România nu au mai avut unde să muncească pentru a putea trăi cât de cât decent), din familii monoparentale sau cupluri care trăiesc în concubinaj, cu violenta domestică și multe alte probleme, sunt rare cazurile de familii normale.

Liceele tehnologice sunt adevărata oglindă a suferințelor societății românești, nu colegiile naționale, cu elevi sprijiniți de părinți mai înstăriți, o minoritate.

Liceele tehnologice sunt o reflectare a unei Românii îngenunchiate, care cândva producea cu adevărat, în alte timpuri, demult, unii spun ca era totalitarism, eu o consider o dictatură de dezvoltare.

Sunt o realitate pe care cei care ne conduc nu vor să o vadă, se uită doar unde le convine si la ce le convine, cosmetizează pentru a arăta ce mult bine fac ei poporului!

Ați văzut politicieni venind la licee tehnologice la început de an școlar? Nuuu, asta e plebea! Le pute!

Elevii liceelor tehnologice sunt în majoritate cu bun simț, cu capul plecat, copii frumoși, cu aripi frânte, cu imense goluri informaționale, educaționale, de cultură și bune maniere. Le văd demotivarea de a învață pe chip, lipsesc de la școală pentru că școală li se pare un loz necâștigător. Ei au deja școală vieții, luptele, durerile, tentațiile și loviturile ei, problemele nu i-au ocolit! Jumătate dintre acesti elevi sunt de la țară.

Pentru ce se pregătesc acești elevi? Pentru o industrie a României care aproape nu mai există sau ca „mână de lucru” ieftină pentru un occident decadent?

Un articol de Ph.D. Gabriela-Violeta Iordăchiță

Pentru consiliere psihologica online accesati: www.cabinetonline.ro

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială…

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială

Read More...

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germa…

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germania, pentru returul cu

Read More...

Ziua I a conferintei internationale despre „Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX” ne-a oferit prelegeri remarcabile…

Ziua I a conferintei internationale despre "Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX" ne-a oferit prelegeri remarcabile care ne-au

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro