Theresa May nu a reușit să atingă neutralitatea emisiilor de carbon – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Morning Energy & Climate UK

Theresa May, confruntată cu criticile puternice pentru că nu a stabilit un termen clar pentru atingerea neutralității climatice, a lansat un atac împotriva obiectivului “net zero” propus de rivalul ei, Boris Johnson.

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului, fosta prim-ministru britanic a declarat că obiectivul “net zero” al lui Johnson este “nesustenabil și nerealist”. Ea a argumentat că, deși este important să se reducă emisiile de carbon, acest obiectiv trebuie să fie realizabil și să ia în considerare impactul asupra economiei și locurilor de muncă.

May a pledat pentru un plan de tranziție treptată către neutralitatea climatică, subliniind că o abordare brutală ar putea afecta negativ industria și comunitățile care depind în mare măsură de sectorul energetic.

Într-o replică la criticile fostei prim-ministru, Johnson a susținut că obiectivul “net zero” este esențial pentru a evita consecințele grave ale schimbărilor climatice și pentru a asigura un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare.

În timp ce May a subliniat necesitatea de a fi realist în stabilirea unui termen pentru neutralitatea climatică, Johnson a pledat pentru o acțiune rapidă și ambițioasă, susținând că tehnologiile și inovațiile viitoare vor permite atingerea acestui obiectiv într-un mod sustenabil.

Deși cele două tabere au opinii diferite în ceea ce privește abordarea, atât May, cât și Johnson au recunoscut importanța reducerii emisiilor de carbon și necesitatea unor politici ambițioase în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Dezbaterile privind obiectivul “net zero” în Regatul Unit continuă, iar viitorul politicii climatice va fi decis de liderii actuali și de deciziile luate în cadrul guvernului britanic.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro