Theresa May nu a reușit să atingă neutralitatea emisiilor de carbon – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Morning Energy & Climate UK

Theresa May, confruntată cu criticile puternice pentru că nu a stabilit un termen clar pentru atingerea neutralității climatice, a lansat un atac împotriva obiectivului “net zero” propus de rivalul ei, Boris Johnson.

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului, fosta prim-ministru britanic a declarat că obiectivul “net zero” al lui Johnson este “nesustenabil și nerealist”. Ea a argumentat că, deși este important să se reducă emisiile de carbon, acest obiectiv trebuie să fie realizabil și să ia în considerare impactul asupra economiei și locurilor de muncă.

May a pledat pentru un plan de tranziție treptată către neutralitatea climatică, subliniind că o abordare brutală ar putea afecta negativ industria și comunitățile care depind în mare măsură de sectorul energetic.

Într-o replică la criticile fostei prim-ministru, Johnson a susținut că obiectivul “net zero” este esențial pentru a evita consecințele grave ale schimbărilor climatice și pentru a asigura un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare.

În timp ce May a subliniat necesitatea de a fi realist în stabilirea unui termen pentru neutralitatea climatică, Johnson a pledat pentru o acțiune rapidă și ambițioasă, susținând că tehnologiile și inovațiile viitoare vor permite atingerea acestui obiectiv într-un mod sustenabil.

Deși cele două tabere au opinii diferite în ceea ce privește abordarea, atât May, cât și Johnson au recunoscut importanța reducerii emisiilor de carbon și necesitatea unor politici ambițioase în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Dezbaterile privind obiectivul “net zero” în Regatul Unit continuă, iar viitorul politicii climatice va fi decis de liderii actuali și de deciziile luate în cadrul guvernului britanic.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Graphic shows a possible future General Electric jet engine with exposed fan blades in front of a cut-away-interior view of its core mechanisms -- all part of NASA's HyTEC research project.

NASA si industria incep proiectarea unui nou concept de motor pentru avioanele viitoare – inovatie pentru generatia viitoare

NASA și industria vor începe în curând proiectarea unui nou concept de motor cu reacție pentru viitoarea generație de...

Read More...

Karateka Patricia Nastas câștigă medalia de bronz la Karate 1-Youth League

Karateka româncă Patricia Nastas a reușit să obțină medalia de bronz la competiția Karate 1-Youth League desfășurată în orașul...

Read More...

Evenimentul de Decorare a Drapelului de Luptă la Suceava

Astăzi, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, a avut loc un eveniment deosebit, dedicat Decorării Drapelului de Luptă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro