Poliția oprește funcționarea rețelei internaționale de înșelătorie telefonică.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Poliția deconectează rețeaua internațională de înșelătorie telefonică

Politia deconectează o rețea internațională de înșelăciuni telefonice

Politia a deconectat recent o rețea internațională de înșelăciuni telefonice, care opera în mai multe țări europene. Aceasta a fost rezultatul unei operațiuni coordonate de Europol, agenția de aplicare a legii a Uniunii Europene.

Rețeaua infracțională era specializată în efectuarea de apeluri telefonice frauduloase, în care victimele erau convinse să dezvăluie informații personale sau bancare, care ulterior erau folosite în scopuri ilegale. Membrii rețelei operează în principal din România și Spania, dar au fost efectuate arestări și în alte țări.

Operațiunea a implicat colaborarea dintre poliția națională a mai multor țări, sub coordonarea Europol. Astfel, au fost descoperite și dezafectate centre de apeluri telefonice, care erau folosite în mod intensiv pentru comiterea infracțiunilor.

Europol a subliniat importanța cooperării internaționale în combaterea acestui tip de infracțiuni transfrontaliere. Prin intermediul acestei operațiuni, s-a reușit să se întrerupă activitatea unei rețele complexe și să se prevină noi tentative de înșelăciune telefonica.

Înșelăciunile telefonice reprezintă o amenințare tot mai mare în era digitală, iar organizațiile infracționale se bazează pe tehnologie avansată pentru a-și atinge scopurile. Prin urmare, este esențial ca autoritățile și agențiile de aplicare a legii să fie vigilente și să coopereze pentru a proteja cetățenii de astfel de infracțiuni.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro