Investițiile în infrastructura locală din județul Dâmbovița

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Consiliul Județean Dâmbovița, în proces de digitalizare serviciile oferite cetățenilor – incomod-media.ro

Proiectele de infrastructură locală în județul Dâmbovița continuă să se deruleze în ritm alert, în ciuda problemelor generate de criza războiului din Ucraina și a conflictelor din Orientul Apropiat. Meritul pentru aceste investiții îi revine atât edililor locali, cât și conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, care a susținut și finanțat proiectele prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL).

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a efectuat o vizită de lucru în localitățile Moroeni, Pietroșița, Runcu, Fieni și Pucioasa pentru a verifica stadiul de execuție a lucrărilor. În comuna Moroeni, au fost vizitate șantierul noii școli, sala de sport și terenul de sport. Investițiile au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) și Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). De asemenea, se lucrează și la modernizarea drumului județean DJ 714, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei.

În localitatea Pietroșița, a fost realizat un pod care leagă comuna de alte gospodării și terenuri agricole, iar un nou dispensar medical a fost construit. De asemenea, se lucrează la reabilitarea și modernizarea drumului care leagă Pietroșița de comuna Runcu și la construirea unei punți pietonale. Prin colaborarea dintre Primăria Pietroșița și Consiliul Județean Dâmboviţa, se vor asfalta 10 străzi în satul Pietroșița și Dealu Frumos.

În Runcu, se construiește un drum județean care va lega localitățile Râul Alb și Runcu. Lucrările sunt supravegheate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița și se derulează prin Programul Național Anghel Saligny. De asemenea, în orașul Fieni se construiește una dintre cele mai mari școli din județ, care va avea 22 de săli de clasă și laboratoare. Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) și ar trebui să fie finalizate în martie 2024.

În Pucioasa, se derulează o serie de proiecte investiționale menite să îmbunătățească viața cetățenilor și să transforme orașul într-o stațiune turistică. Printre acestea se numără construirea unei grădinițe, reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc și reamenajarea Parcului Central. Aceste proiecte sunt susținute de autorități și finanțate prin diverse programe.

Astfel, județul Dâmbovița continuă să se dezvolte prin investiții în infrastructură locală, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor și atrăgând potențiali turiști. Prin finanțarea și susținerea acestor proiecte, Consiliul Județean Dâmbovița demonstrează angajamentul său în dezvoltarea comunității și în asigurarea unui mediu modern și civilizat.

Sursa: incomod-media.ro

Proiectele de infrastructură locală se derulează pe bandă rulantă în județul Dâmbovița, în ciuda multiplelor probleme generate de criza declanșată ca urmare a războiului din Ucraina și a conflictelor apărute în Orientul Apropiat. Meritul pentru demararea unor investiții care aduc în comunitățile dâmbovițene confortul și civilizația aparține deopotrivă edililor, dar și conducerii Consiliului Județean Dâmbovița care a fost mereu aproape de administrațiile publice locale, cu sfaturi, consultanță, implicare, finanțare și prin punerea în practică a Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), adevărată bulă de aer pentru autoritățiile aflate în imposibilitatea de a implementa singure proiecte de utilitate publică.

Pentru a urmări stadiul de execuție a unor lucrări, președintele Corneliu Ștefan a efectuat astăzi o vizită de lucru în localitățile Moroeni, Pietroșița, Runcu, Fieni și Pucioasa. Pornind de la Moroeni în jos, vom trece în revistă obiectivele inspectate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

În comuna aflată la poalele Munților Bucegi au fost vizitate șantierul noii școli, sala de sport, aflată și ea într-un stadiu avansat de implementare, și terenul de sport, unde deja se pregătea turnarea ultimele straturi. Gazdă a fost primarul Mihai Laurențiu Moraru, care ne-a condus la cele trei obiective aflate aproape de finalizare.

La școală, o instituție emblematică pentru localitate, se lucrează intens. Investiția, după cum ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Sala de sport, investiție cu o valoare de 1 milion de euro, a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, iar terenul de sport, prevăzut cu gazon sintetic, este executat cu finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Tot prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, la Moroeni va fi edificat și un centru medical.

 

A mai vorbit președintele Consiliului Județean și despre una dintre cele mai importante investiții care se execută pe teritoriul celei mai întinse comune din Dâmbovița, respectiv drumul județean DJ 714, lucrare cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei realizată prin Programul Național Anghel Saligny.

Ca noutate investițională, a vorbit Corneliu Ștefan despre finalizarea documentației în vederea scoaterii la licitație pentru proiectul tehnic pentru DJ 714, Moroeni-Platoul Padina. Valoarea acestui obiectiv este de 65 milioane de lei. Se are în vedere, prin modernizarea acestei căi rutiere, punerea în valoare a Stațiunii turistice de interes național Peștera-Padina.

 

De la Moroeni, am coborât un pic mai jos, la Pietroșița. Prima oprire, într-unul din cartierele localității, unde, prin PJDL, a fost realizat un pod care leagă comuna de alte 40-50 de gospodării și terenurile agricole aflate dincolo de un pârâu, în această zonă. Primarul Leonard Dicu ne-a spus că execuția lucrării era absolut necesară, ținând cont de faptul că aici exista un pod de lemn care nu mai prezenta siguranță în exploatare.

 

Am ajuns apoi la noul dispensar medical, ridicat în aceeași curte cu fostul așezământ sanitar. Vorbim despre o clădire construită cu gust și compartimentată eficient. Dispensarul dispune de mai multe cabinete medicale, un cabinet stomatologic, sală de tratament, sală de așteptare și grupuri sanitare. Investiția a fost realizată prin PNDL 2.

Următoarea oprire, la drumul care leagă Pietroșița de comuna Runcu, prin satul Dealu Frumos. Această importantă cale de acces rutier este reabilitată și modernizată prin Programul Național Anghel Saligny. Valoarea proiectului se ridică la 7 milioane de lei. Leonard Dicu ne-a spus că este cea mai mare investiție executată în prezent pe teritoriul comunei. Drumul are o lungime de 3,5 km. Tot prin Programul Anghel Saligny, la Pietroșița, se mai execută și o punte pietonală în valoare de 2,5 milioane de lei. Lucrările vor fi demarate în luna noiembrie.

A mai spus primarul de la Pietroșița că, în asociere cu Consiliul Județean Dâmboviţa, prin PJDL, se vor asfalta 10 străzi, 5 în satul Pietroșița și 5 în Dealu Frumos.

Am ajuns la Runcu. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a vrut să vadă cum decurg lucrările la drumul județean care va lega în condiții de confort și siguranță localitățile Râul Alb și Runcu. Echipele de muncitori erau în acțiune. Utilajele, la fel. Condițiile de lucru dificile, dar se avansa cu lucrările. Se construiesc o serie de parapeți și alte elemente de siguranță a drumului care șerpuiește printre dealurile înalte dintre cele două localități deosebit de pitorești.

Proiectul, care este supravegheat îndeaproape de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, este derulat prin Programul Național Anghel Saligny. Valoarea investiției este de 14 milioane de lei, cu o cofinanțarea de 5 milioane de lei asigurată de CJ Dâmbovița. Primul strat de asfalt va fi turnat pe întregul traseu de 3,2 km până la sfârșitul anului 2023. Pe partea de drum aflată pe teritoriul comunei Râul Alb, va fi turnat chiar și al doilea strat de asfalt.

 

Iată-ne ajunși și în orașul Fieni, unde se află în plină execuție una dintre cele mai mari școli din județul Dâmbovița. Primarul Iulian Tătulescu ne-a precizat că instituția de învățământ va avea 22 săli de clasă și laboratoare. În apropierea școlii, va fi edificată o modernă sală de sport, care va fi legată de unitatea de învățământ printr-un modern tunel pietonal. De asemenea, va fi construit și un teren de sport cu gazon sintetic. Investiția totală depășește 33 de milioane de lei. Fondurile au fost alocate prin Programul Operațional Regional (POR). Lucrările ar trebui să fie finalizate în luna martie 2024.

Incursiunea de astăzi pe șantierele din localitățile din nordul județului Dâmbovița s-a încheiat în orașul Pucioasa. În această stațiune balneoclimaterică de interes național, primarul Constantin Ana a demarat o mulțime de proiecte investiționale menite să îmbunătățească viața, confortul și siguranța cetățenilor, dar și să asigure o tranziție sigură spre excelența statutului de stațiune turistică. Nu există stradă, cartier, zonă de interes care să nu aibă în structură un element investițional, finalizat sau în fază de proiect.

Astăzi, la Pucioasa, am mers împreună cu președintele Corneliu Ștefan și primarul Constantin Ana în vizită la câteva dintre obiectivele aflate în stadii avansate de implementare. Vorbim despre Grădinița nr 1, construită pe amplasamentul fostei instituții de învățământ preșcolar, despre Spitalul Orășenesc, unde se execută ample lucrări de reabilitare și modernizare pe toate palierele, și despre Parcul Central, care este remodelat și reamenajat într-un ritm alert iar la finalizarea investiției locuitorii orașului Pucioasa și turiștii vor putea beneficia de un parc cu o alură modernă, frumos brodat cu elemente noi decorative, cu multă verdeață și zone de promenadă cum se pot întâlni numai în grădinile din marile orașe europene.

Despre proiectele derulate în Pucioasa și despre implicarea autorităților în acest efort de resetare a infrastructurii orașului în toate domeniile, vom reveni cu ample materiale de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...
100 de ani de la Conferința româno-sovietică de la Viena – Academia Română, Filiala Iași

Istoria relațiilor internaționale și contemporană la A.D. Xenopol, Iași

Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române Filiala Iași are două departamente importante: Departamentul de istorie a...

Read More...

Ultimul meci din sezonul de fotbal: Rapid București vs Măgura Cisnădie

Sâmbătă, 18 mai, fanii echipei Rapid București sunt invitați să participe la ultimul meci din acest sezon, împotriva echipei...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro