Mișcarea naturală a populației | Institutul Național de Statistică

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

În februarie 2023, România a înregistrat o scădere a numărului de nașteri, decese și divorțuri, dar o creștere a numărului de căsătorii. Potrivit Institutului Național de Statistică, în această lună s-au născut 11.316 de copii, ceea ce reprezintă o scădere de 2.565 de copii față de luna precedentă și de 501 copii față de aceeași lună din anul anterior.

În ceea ce privește numărul de decese, acesta a înregistrat o scădere semnificativă, cu 9.317 persoane mai puțin decât în februarie 2022 și cu 4.048 de persoane mai puțin decât în luna ianuarie din acest an. Cauza principală a deceselor din luna februarie 2023 au fost bolile cardiovasculare, în proporție de 56%, urmate de cea a tumorilor și boli ale aparatului respirator.

În ceea ce privește numărul de divorțuri, acesta a scăzut cu 262 de divorțuri față de luna februarie din anul anterior. Cu toate acestea, numărul divorțurilor față de luna ianuarie 2023 a fost mai mare cu 1.268 de divorțuri față de prima lună din acest an.

În schimb, numărul căsătoriilor a crescut cu 28 față de luna februarie din anul precedent. Această creștere a numărului de căsătorii poate fi un semn al încurajării unei culturi a familiei și a angajamentului în relații de durată.

În general, aceste cifre arată o schimbare a comportamentului populației, în special în ceea ce privește decizia de a avea copii și de a se căsători. Cu toate acestea, este important să se monitorizeze evoluția acestor cifre în timp și să se ia măsuri pentru a sprijini familiile și a încuraja o creștere a natalității în România.

Data: 2023-04-10 09:22:35

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Sfaturi de moda pentru sezonul primavara-vara 2024

Iulius Town propune sugestii interesante pentru garderoba de primavara-vara 2024 Pentru cei care abia asteapta sa-si actualizeze garderoba pentru sezonul...

Read More...
NASA Earns Best Place to Work in Government for 12 Straight Years

NASA, Cel Mai Bun Loc de Muncă în Guvernul Federal – 2023

NASA a fost desemnată joi ca fiind cel mai bun loc de muncă în guvernul federal în 2023 -...

Read More...
Prezentare de carte Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european – Academia Română, Filiala Iași

Mazzini și românii: Apostolul națiunii și Risorgimento-ul european

Evenimentul de prezentare a cărții "Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european" va avea loc la Facultatea de...

Read More...

One commentOn Mișcarea naturală a populației | Institutul Național de Statistică

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro