Conferința “Judecătorii Europei. Europa judecătorilor” la UVT

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui săptămâna viitoare o serie de conferințe deosebite, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va susține un discurs important intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, subliniază importanța coeziunii Europei în contextul oferirii unui cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Evenimentul, intitulat „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, va avea loc pe 27 februarie, la ora 17, în Amfiteatrul A01 din sediul central al UVT de pe Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Participanții interesati se pot înscrie pentru conferință AICI.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc va participa la eveniment în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional, desfășurat de Facultatea de Drept din cadrul UVT.

Este demn de menționat că Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, unde sunt invitați actuali sau foști judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceste evenimente sunt menite să aducă în atenție tema puterii de coeziune a dreptului în contextul unei Europe fragmentate.

Sursa: www.sursadevest.ro

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

„Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul în care științele juridice oferă un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Prezența la UVT a personalităților internaționale care se află angrenate în practica juridică de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului ne oferă un prilej aparte de a înțelege mai bine cum se desfășoară acest laborios proces de aplicare a dreptului european și internațional. Vă așteptăm la Conferința „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în 27 februarie, la UVT”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul va avea loc pe 27 februarie, la ora 17, în sediul central UVT (Bd. Vasile Pârvan nr. 4), în Amfiteatrul A01.

Cei care doresc să participle se pot înscrie AICI.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc se va afla la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional, derulat de Facultatea de Drept din UVT.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în cadrul cărora sunt găzduite evenimente care îi au ca invitați pe unii dintre actualii sau foștii judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Invitații acestor evenimente discută teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro