Psihologi la Cafea, un eveniment care aduce psihoterapia mai aproape de oameni

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, Lifestyle, Magazin

In luna constientizarii sanatatii mintale, pe 17 mai, la ora 18:30, are loc prima editie live a podcastului Psihologi la Cafea, unde publicul este binevenit. Gazde vor fi psihoterapeutii Cristina Ursu si Lucian Negoita, iar locatia evenimentului este Mindspace Business District din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe Iabilet.

            Psiho-live la cafea se adreseaza oricui isi doreste sa se familiarizeze cu psihoterapia, sa primeasca raspunsuri, sa clarifice nelamuriri si sa capete tehnici si instrumente aplicabile imediat.

            Este, totodata, si un eveniment care incurajeaza socializarea. Este intotdeauna benefic sa cunoastem oameni care au aceleasi interese ca noi, oameni ce vor sa faca o schimbare in bine in viata lor, oameni ce actioneaza ca ambasadori ai auto-cunoasterii, introspectiei si sanatatii mintale.

            Podcastul „Psihologi la cafea”, de la care a pornit acest eveniment live, a debutat in decembrie 2022 avand ca principal scop acela de a face psihoterapia putin mai prietenoasa, pentru ca:

  • Traim in continuare intr-o societate unde mersul la psiholog este catalogat drept „nebun” (desi in Manualul de Statistici si Diagnostice ale Tulburarilor Mentale [DSM] nebunia nu exista ca boala);
  • De multe ori psihologia este perceputa ca avand un limbaj mai greu accesibil, mai academic, astfel ca ne propunem sa simplicam terminologia si informatiile despre proces, sa le facem mai accesibile.
  • Nu in in ultimul rand, spun cei doi organizatori si gazde ale evenimentului, „vrem sa aratam ca terapia nu inseamna doar tristete, lacrimi si suspine. in terapie ne si distram. Mai spunem bancuri. Ne mai jucam sau ne relaxam.”

            Podcastul a fost fondat de catre Lucian Negoita, psihoterapeut acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania, formator si supervizor al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-comportamentala si Cristina Ursu, psihoterapeut cognitiv-comportamental acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, consilier de orientare vocationala si trainer de dezvoltare personala.

            „Dupa acesti doi ani de activitate in online, doar noi doi, in diferite locatii (cabinetul lui Lucian, biroul meu, online), o ascultatoare draga noua si-a manifestat dorinta de a ne vedea si fata-n fata. Acest lucru ne-a convins sa mergem si in offline astfel ca pe 17 mai va avea loc prima editie fizica, cu public. Poarta denumirea Psiho-live la cafea si se va desfasura in spatiul cozy oferit de Mindspace Pipera.”, povesteste Cristina Ursu.

            Ea mentioneaza si ca evenimentul isi propune conectarea celor doi specialisti cu audienta, cu ascultatorii lor intr-un mod cat mai interactiv. Publicul va sugera la fata locului subiectele podcastului astfel ca vorbitorii vor putea raspunde pe loc, eficient si cu sens, problematicile participantilor. „Timp de doua ore, la cafea, ceai si biscuiti, vom povesti impreuna, pe topicuri propuse de tine si vei pleca acasa cu multe insights si raspunsuri”, mai spune organizatoarea.

            Mai multe detalii despre eveniment si despre cele doua gazde ale sale se regasesc in evenimentul de Facebook Psiho-live la cafea https://www.facebook.com/events/1065282858028284/.  Biletele se pot achizitiona de pe Iabilet iar studentii beneficiaza de o reducere de 50%.

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...
100 de ani de la Conferința româno-sovietică de la Viena – Academia Română, Filiala Iași

Istoria relațiilor internaționale și contemporană la A.D. Xenopol, Iași

Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române Filiala Iași are două departamente importante: Departamentul de istorie a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro