Primăria Timișoara anulează concursul fraudat pentru director executiv

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria Timișoara, victorie în instanță împotriva fostului director de la Patrimoniu, Florin Răvășilă! Tribunalul a admis cererea de anulare a dispoziției de încadrare în funcție

Primăria Timișoara a obținut o victorie în instanță împotriva concursului contestat care a dus la numirea lui Florin Răvășilă în funcția de director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri I Est în 2019. Tribunalul Timiș a admis cererea de anulare a dispoziției de încadrare emisă în acel an, confirmând astfel suspiciunile de fraudare a concursului.

Primarul Dominic Fritz a declarat că această victorie juridică a început cu plângerea penală depusă la descoperirea fraudării concursurilor, subliniind importanța transparenței și corectitudinii în procesele de recrutare ale administrației publice locale.

Dosarul deschis de DNA, la sesizarea primarului Fritz, a dus la încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției între fosta șefă de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, și două funcționare implicate în fraudarea concursurilor. Acestea au recunoscut că au redactat lucrările a cinci și respectiv nouă candidați agreați, la cererea Rodicăi Aurelian.

Primăria Timișoara a depus 18 dosare pentru anularea concursurilor și a dispozițiilor de încadrare în funcții, iar până în prezent două dintre acestea au primit soluție favorabilă la Tribunalul Timiș, restul fiind în curs de soluționare. Această acțiune a municipalității demonstrează angajamentul ferm pentru curățarea proceselor de recrutare și promovarea integrității în administrația publică locală.

Sursa: www.sursadevest.ro

Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia Florin Răvășilă a devenit, în anul 2019, director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri I Est.

În plus, Tribunalul Timiș a admis cererea de anulare a dispoziției de încadrare a acestuia în funcția de director emisă în 2019.

Dispoziția prin care Florin Răvășilă a fost numit director la o direcție special înființată pentru el s-a făcut în baza unui concurs de angajare măsluit de fosta administrație și anulat acum de instanță. Este o victorie juridică care a început cu plângerea penală pe care am făcut-o când am descoperit fraudarea concursurilor”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Mai exact, în urma dosarului deschis de DNA, la sesizarea primarului Dominic Fritz, fosta șefă de la Resurse Umane, Rodica Aurelian și două funcționare implicate în fraudarea concursurilor au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției.

Cele două funcționare au recunoscut că, la cererea Rodicăi Aurelian, au redactat lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați. Întrucât au fost anulate doar lucrările scrise, Primăria Timișoara s-a adresat instanței pentru anularea concursurilor și dispozițiilor de încadrare în funcții.

Din cele 18 dosare înaintate de municipalitate, două au primit deja soluție favorabilă la Tribunalul Timiș, iar celelalte se află pe rol.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Presa – aliatul important al DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Voineag, a declarat vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că...

Read More...

Finala Superligii Suzuki se mută în Bazinul Dinamo, Steaua – Dinamo 12-7 (3-3, 3-1, 1-1, 5-2) – Scor general 2-0

Meciul 2 din finala Superligii Suzuki dintre Steaua și Dinamo s-a încheiat cu scorul de 12-7 pentru echipa gazdă....

Read More...
New network to target migrant smugglers in the digital domain

Conferinta impotriva traficului de migranti – Europol 2024

La sfârșitul lunii aprilie 2024, experți din domeniul aplicării legii, procuratură, justiție, UE și organizații internaționale s-au adunat la...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro