SONDAJ – Impactul razboilui din Ucraina in societatea romaneasca. Trei sferturi din populatia Romaniei considera Rusia vinovata.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Sondaj INSCOP rusia vinovata de razboi

Potrivit sondajului, 75.2% dintre romani considera Rusia ca principal vinovat pentru razboiul din Ucraina, 4.6% considera Ucraina ca vinovata, 7.9% tarile occidentale, 10.6% nu stiu, iar 1.7% au refuzat sa raspunda.

Sondaj INSCOP rusia vinovata de razboi

Relationat la partidele politice, cei mai sceptici sunt votantii de la AUR: doar 67% sunt de parere ca Rusia este vinovata, comparativ cu 90% PNL, 87% USR-Plus, 86% PSD.

Mai observam ca media de varsta 30-44 este convinsa in proportie de 66%, in timp ce media 60+ este convinsa de vinovatia Rusiei in procent de 83%.

Relationat la zonele geografice, zona nord-vest este cea mai putin convinsa de vinovatia Rusiei, cu un procentaj de 64%, la polul opus fiind zona Sud-Est cu 80%.

Sondaj INSCOP rusia vinovata de razboi

La intrebarea “Dvs. sunteti de acord sau impotriva sanctiunilor adoptate de UE si SUA impotriva Rusiei, 79.2% au rapuns pozitiv. Relationat la apartenenta politica, doar 55% din cei de la AUR sunt de acord cu impunerea sanctiunilor.

Sondaj INSCOP rusia vinovata de razboi

Sondajul a fost prezentat luni, 8 martie, de Remus Ştefureac, preşedintele Strategic Thinking Group / Grupul de Gândire Strategică. Datele sondajului au fost culese in intervalul 2-7 martie 2022 pe un esntion de 1077 de respondenti. Eroarea maxima admisa este de +/- 3%.

Sursa: Remus Ioan Stefureac Facebook
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cocaine cartel collapses after final arrests in Spain

Dismantlarea cartelului de cocaina: operatiunea completa

Operațiunea coordonată la nivel internațional a vizat rețeaua criminală care coordona traficul de cocaină în cantități mari din Colombia,...

Read More...
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, Roy, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după...

Read More...
Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro