Lansarea noii platforme “Extremele Evenimente Meteorologice” din cadrul proiectului REACTIVE – “Centrul de Cercetare pentru Schimbările Climatice și Fenomenele Meteorologice Extreme”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

O nouă platformă “Extrem de Evenimente” a fost lansată în cadrul proiectului REACTIVE – “Centrul de Cercetare pentru Schimbările Climatice și Riscurile Climatice urmărește să dezvolte un instrument natural pentru a gestiona riscurile asociate cu schimbările climatice. Această platformă este dedicată colectării datelor despre fenomenele meteorologice extreme, oferindu-vă posibilitatea de a contribui cu informații, raportând sau trimițând fotografii despre evenimente neobișnuite pe care le observați. Accesând pagina web (https…://reactive.infp.ro/events/ ) veți putea raporta fenomenele meteo extreme pe care le-ați observat, contribui cu date care ne vor ajuta la o înțelegere mai bună a acestor evenimente și la dezvoltarea de strategii de gestionare a riscurilor, și explora harta interactivă.

REACTIVE, unul dintre cele 5 proiecte componente ale Centrului de Competență DTEClimate, investighează influența schimbărilor climatice asupra fenomenelor extreme, având ca scop final dezvoltarea unui serviciu complex de monitorizare a datelor atmosferă-hidrosferă-litosferă.

Bogdan Antonescu, un coleg implicat în proiect, a discutat acest subiect în cadrul emisiunii Planeta ești tu! la Digi24. Acest proiect reprezintă un pas important în lupta împotriva schimbărilor climatice și în gestionarea riscurilor asociate cu fenomenele meteorologice extreme.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

O nouă 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂̆ “𝑬𝒙𝒕𝒓𝒆𝒎𝒆 𝑬𝒗𝒆𝒏𝒕𝒔” a fost lansată în cadrul proiectului 𝑹𝑬𝑨𝑪𝑻𝑰𝑽𝑬 – “𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑪𝒆𝒓𝒄𝒆𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒄𝒉𝒊𝒎𝒃𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒆 𝑪𝒍𝒊𝒎𝒂𝒕𝒊𝒄𝒆 𝒖𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒅𝒆𝒛𝒂𝒔𝒕𝒓𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒎𝒆𝒕𝒆𝒐𝒓𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄𝒆 𝒆𝒙𝒕𝒓𝒆𝒎𝒆. Această platformă este dedicată colectării datelor despre fenomenele meteorologice extreme , oferindu-vă posibilitatea de a contribui cu informații, raportând sau trimițând fotografii despre evenimente neobișnuite pe care le observați. Accesând pagina web (https…://reactive.infp.ro/events/ ) veți putea: 𝐑𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚 fenomenele meteo extreme pe care le-ați observat, 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢 cu date care ne vor ajuta la o înțelegere mai bună a acestor evenimente și la dezvoltarea de strategii de gestionare a riscurilor, 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚 harta interactivă. REACTIVE, unul dintre cele 5 proiecte componente ale Centrului de Competență DTEClimate, investighează influența schimbărilor climatice asupra fenomenelor extreme, având ca scop final dezvoltarea unui serviciu complex de monitorizare a datelor atmosferă-hidrosferă-litosferă. Colegul nostru, Bogdan Antonescu, a discutat acest subiect în cadrul emisiunii Planeta ești tu! la Digi24 https://www.digi24.ro/…/planeta-esti-tu-14-aprilie-17-30-27…


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Un tablou colorat de primavara

Imaginea prezentată în articolul analitic este o reprezentare grafică a evoluției temperaturilor globale în ultimii ani. Se observă o...

Read More...

Ziua Internațională a Pompierilor: Eroii noștri în uniformă

Astăzi, pe 4 mai, este Ziua Internațională a Pompierilor, o zi dedicată celor care sunt mereu gata să intervină...

Read More...
IMPACTPRESS

Presa – aliatul important al DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Voineag, a declarat vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro