Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
NTI Monkeypox

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau coincidente cu Monkeypox de azi.

Monkeypox Romania. Ce parere au medicii romani despre variola maimutei.

Cine este NTI?

NTI sau Inițiativa privind Amenințările Nucleare este o organizație de securitate globală non-profit, nepartizană, axată pe reducerea amenințărilor nucleare și biologice care pun în pericol umanitatea, al carei presedinte este Warren E. Buffett, unul din cei mai bogati oameni de pe pamant, un investitor, om de afaceri și filantrop american. Buffett este, de asemenea, director al The Washington Post Company

Misiunea NTI consta in Transformarea securității globale prin generarea de soluții sistemice la amenințările nucleare și biologice care pun în pericol umanitatea.

Scenariul NTI:

Dezvoltat în consultare cu experti tehnici și politici, scenariul descrie o pandemie globală mortală care implică o situație neobișnuită:
O tulpină de virus al variolei maimuțelor (Monkeypox) apare pentru prima dată în țara fictivă Brinia și în cele din urmă se răspândește la nivel global.

Mai târziu în exercițiu, scenariul dezvăluie că focarul inițial a fost provocat de un atac terorist folosind un agent patogen proiectat într-un laborator cu biosecuritate și supraveghere slabă.

Scenariul se încheie cu mai mult de trei miliarde de cazuri și 270 de milioane de decese la nivel global.

Ca parte din procesul de elaborare a scenariului, a efectuat NTI o consultare virtuală cu experți în decembrie 2020.

Rezumat:

  • atacul are loc pe 15 mai 2022
  • 5 iunie 2022, devine epidemie in Brinia cu 1421 de cazuri si 4 decese
  • 10 ianuarie 2023, 83 de tari sunt afectate, sunt 70 de milioane de cazuri si 1.3 milioane de morti
  • 10 mai 2023, 480 de milioane de cazuri si 27 de milioane de decese
  • 1 decembrie 2023, 3.2 miliarde de cazuri si 271 de milioane de morti.

Pe scurt, in urma scenariului efectuat, cei de la NTI au ajuns la principalele concluzii:

  1. Comunitatea internațională are nevoie de un sistem de detectare, evaluare și avertizare timpurie mai solid si mai transparent, care poate să comunice rapid avertismente posibile cu privire la riscurile de pandemie.
  2. Guvernele ar trebui să isi îmbunătățească pregătirea prin dezvoltarea de planuri de răspuns la pandemii la nivel național, bazate pe un sistem coerent de „declanșare” care sa provoace acțiuni anticipative pe principiul „fără regrete”.
  3. Sistemul internațional de guvernare a cercetării biologice cu dublă utilizare nu este pregătit să îndeplinească cerințele de securitate actuale și nici nu este este pregătit pentru provocări extinse semnificativ în viitor.
  4. Multe țări din lume nu au în prezent finanțare pentru investițiile naționale esențiale în pregătirea pentru pandemii.

Recomandarile facute de NTI:

  1. OMS trebuie să stabilească un sistem internațional de alertă de sănătate publică gradat si transparent.
  2. ONU ar trebui să stabilească un nou mecanism comun de evaluare care să investigheze evenimentele biologice cu consecințe mari de origine necunoscută.
  3. Guvernele naționale trebuie să adopte o abordare de tipul „fără regrete” a răspunsului la pandemie, luarea de măsuri anticipative, spre deosebire de reacția luata fata de creșterea numărului de cazuri și decese
  4. Pentru a facilita acțiunile anticipative pe principiul „fără regrete”, guvernele naționale ar trebui să dezvolte planuri la nivel național care să includă „declanșatoare” pentru răspunsul la evenimentele biologice cu consecințe mari.

Acțiunile declanșate ar trebui să includă o serie de factori, inclusiv orientarea proactiva privind distanțarea socială și purtarea măștilor; testarea pe scară largă și urmărirea contactelor; producția pe scară largă de echipamente individuale de protectie și echipamente medicale.

5. Comunitatea internațională ar trebui să înființeze o entitate dedicată reducerii riscul de evenimente catastrofale datorate accidentelor sau abuzului deliberat al bioștiinței și biotehnologiei. Entitatea ar trebui să fie agilă, inovatoare și liberă să se implice cu o gamă variată de părți interesate – inclusiv industria, mediul academic și guvernele — pentru a ține pasul cu progresele rapide ale bioștiinței și
dezvolta rapid abordări eficiente pentru a aborda riscurile emergente.

6. Liderii națiunilor, băncile de dezvoltare, donatorii filantropici și sectorul privat ar trebui să stabilească și să dispună de resurse pentru un nou mecanism de finanțare pentru a susține sănătatea globală.

Link catre scenariu, aici: NTI Paper Bio

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Horia Tecău în vizită la CNT la startul Pregătirii Centralizate a lotului național U12

Horia Tecău în vizită la Centrul Național de Tenis la începutul Pregătirii Centralizate a lotului național U12. Această imagine...

Read More...

Evenimentul final al Ligii Europene EHF Handbal cu Dinamo: 480 de bilete pentru suporterii proprii!

Meciurile de handbal sunt întotdeauna evenimente foarte așteptate de către fanii acestui sport. EHF European League EHF FINALS reprezintă...

Read More...
NASA's new suborbital avionics system: A stack of computer components on a white background - CGI

Revolutie in Sistemele Avionice pentru Misiunile cu Roci si Balon Suborbital

O cantitate mare de date colectate de instrumentele științifice sensibile de astăzi prezintă o provocare în ceea ce privește...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro