Ce este fericirea, cum folosim social media si arta in serie limitata, in spatiile Celulei de Arta

BY: stiridinromania.ro In Articole, Cultura, STIRILE ZILEI

Galeria neconventionala Celula de Arta gazduieste in perioada urmatoare doua vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru si instalatia colectiva si imersiva Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, in Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53 si Casa Carol 53 si propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gandit in parteneriat cu galeria Safiticuminti – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfasura intre 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

Ce este fericirea, la intersectia dintre gandire si arta

            Celula de Arta, in parteneriat cu Palatul Bragadiru, deschide seria expozitiilor personale in acest spatiu cultural. Antonia Ionescu, aflata la cea de-a doua expozitie personala, propune o reflectie asupra fericirii. Toti oamenii sunt in cautarea ei iar vizitatorii vor putea explora perspectiva artistei asupra fericirii la vernisajul de la Palatul Bragadiru (Calea Rahovei nr. 147 – 153), de pe 20 septembrie, incepand cu ora 18:00.

            “Ma uit in jurul meu si ii vad pe oameni cautand fericirea in diverse lucruri, actiuni palpabile. Fac sacrificii, muncesc intr-un sistem robotic, calatoresc, cumpara, toate din dorinta de a fi fericiti. Si totusi, dupa ce le ating, tot nu sunt pe deplin fericiti, tot nu reusesc sa atinga aceasta stare permanent. Deci fericirea este totusi o stare, nu o actiune, nu un lucru?

            Si eu am fost prinsa in aceasta capcana existentiala pana cand, intr-o zi in 2020, dupa indelungi cautari, am inteles. Pandemia mi-a dat posibilitatea unei introspectii indelungate, timp pe care l-am petrecut foarte mult in natura. si atunci am avut aceasta epifanie: eram fericita ca exist, ca sunt acolo si ma pot bucura de acel loc. Eram in prezent si eram constienta. Unul dintre locurile in care omul poate atinge acea stare este in mijlocul naturii intr-adevar. Nu trebuie sa faca nimic: doar sa fie prezent si va intelege. Altii ajung la aceasta concluzie prin ochii copilului lor, sau ai bunicilor. Se bucura ca exista si ca pot impartasi si imparti aceasta stare cu ei. Desi fericirea este simpla, drumul pana la a intelege acest lucru este foarte lung si complicat.”, spune artista.

            Antonia Ionescu a absolvit Facultatea de Filosofie si Jurnalism si apoi Facultatea de Arte, cu licenta si masterul in Pictura. De-a lungul anilor a participat la diverse expozitii de grup, internationale (Macedonia, Bulgaria, Amsterdam International Art Fair in 2015) si nationale  (Opera Nationala Romana, Hotel Novotel, Muzeul de Arta Constanta) si tabere de creatie. In 2010 a avut prima expozitie personala la Sala Radio iar lucrarile sale au fost expuse si vandute in cadrul licitatiei de arta de la Casa de Licitatii Artmark, tematica “Marine”, 2011.

Arta in serie limitata de la peste 40 artisti

            Intre 22 – 24 septembrie, la Kraft Market din Bucuresti va avea loc LEAF (Limited Edition Art Fair), un concept nou de eveniment ce aduce publicului serii mici de lucrari de arta realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravura, fotografie analog, daguerotipie, grafica, monotip, print, lucrari originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu preturi accesibile, pentru toti iubitorii si colectionarii de arta.

            Artisti care expun sunt: Luciana Zeca I Simon George I Ana Cotutiu I Diana Grigorescu I Cristiana Chivu (LUNA) I Maria Bratu I Bianca-Maria Moga I Dana Maria Olteanu I Carla-Bianca Forrai I Cosmina Munteanu I Filip Letinu I Diana-Gabriela Julean I Maria Balan I Catalina Maria Ungureanu I Laura Sima I Evghenia Grytsku I Sergei Akhremenko I Andreea Ciocirlan I Oana Gabriela Sima I Florin Enache I Ana Cristina Irian I Ioana Popescu I Alexandra Roman I Daniela Dumitru I Ruxandra Grigoras I Teodora Rotaru I Simona-Elena Cirlugea I Carla Francesca Schoppel I Ruxandra Niculae I Andreea- Tabita Curelaru I Lucretia Maiorescu I Diana Dau I Cristiana Bucureci I Mircea Pop I Alexandra Nistor I Andrada-Cristina Gheorghe I Silviu Petrescu I Diana Maria Mustatea I Teodora Elena Grindei I Calinuz I Anca Coller I Daniel Loagar I Ioana Vilcu

            Pe langa expozitia cu vanzare, vizitatorii se mai pot bucura de un concert Dani Marie, DJ sets cu DJ DNALIEN si DJ Lucian Color, doua spectacole aduse de Teatrul Independent Arthesium, o seara de Stand-up Comedy cu Teo Ionita, Teodor Abagiu, Eduard Moise si Florentin Paune, spectacolul lectura performativa „De pe ziduri adunate” (text de Daria Ancuta, regia Teodora Florea, cu Silviu Bucataru, Ilinca Ionescu, Gabriel Hritcu, Ana-Maria Vinau), cele doua vending machines de arta originala Art Machine, un workshop Eco printing si o sesiune de live painting.

LEAF (Limited Edition Art Fair) este organizat de Celula de Arta si Safiticuminti. Intrarea pentru public este libera.

Retea sociala adusa in offline intr-o instalatie colectiva si imersiva

            Intre 23 si 30 septembrie, Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53, dar si casa Carol 53, gazduiesc Share, Tag or Dye Again, cea de-a doua iteratie a proiectului derulat de Asociatia Fotografica Allkimik in colaborare cu Asociatia Culturala Marginal. Share, Tag or Dye Again (re)deschide si anul acesta discutia despre social media ca mediu de consum pentru arta si sondeaza cat timp petrec artistii promovandu-si lucrarile in aceste medii vs. timpul petrecut pentru creatie. 313 artisti din 34 de tari de pe 6 continente au inscris link-uri din feed-urile lor de social media in care si-au promovat lucrarile pentru materializarea unei noi instalatii colective care pune din nou intrebarea: in ce masura poate micul ecran contemporan, pe care il detinem cu totii, sa redea complexitatea unei lucrari de arta?

Vernisajul va avea loc pe 23 septembrie, incepand cu ora 19:00.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro