“Conflict într-o școală din Tulcea: Elevă sancționată pentru agresiune fizică”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mult zgomot pentru nimic: Conflictul de la Spiru Haret sancționat doar în consiliul clasei

Un conflict între o elevă de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret și câțiva colegi de școală a avut ieri nevoie de intervenția Poliției care a plecat … cum a venit. Dacă nici până azi nu a fost înregistrat vreun dosar de cercetare penală înseamnă că nimic grav nu s-a întâmplat acolo. Cu toate acestea, este important să ne întrebăm de ce astfel de evenimente sunt subiect de știri doar atunci când se întâmplă la o anumită școală, precum Spiru Haret. Există o tendință de a amplifica și exagera aceste incidente, în timp ce în alte unități școlare se întâmplă lucruri mult mai grave, cum ar fi comercializarea de droguri de către elevi. Este necesară o perspectivă echilibrată și o abordare mai largă în raportarea acestor evenimente pentru a evita stigmatizarea și discriminarea unei anumite școli. Comunicatul oficial al școlii evidențiază faptul că s-a luat în considerare legislația în vigoare și s-a acordat o sancțiune adecvată în acest caz, având în vedere atât protejarea dreptului la educație al celorlalți elevi, cât și situația vulnerabilă a elevei implicate. Este important să se acorde atenție și sprijin suplimentar pentru elevi, prin implementarea de acțiuni antiviolență și antibullying în școli.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Un conflict între o elevă de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret și câțiva colegi de școală a avut ieri nevoie de intervenția Poliției care a plecat … cum a venit. Dacă nici până azi nu a fost înregistrat vreun dosar de cercetare penală înseamnă că nimic grav nu s-a întâmplat acolo. La urma urmei, astfel de evenimente se mai întâmplă și la alte unități școlare din municipiu, în unele se comercializează droguri iar dealerii elevi sunt reținuți și apoi arestați, însă dacă nu sunt de la Spiru Haret …nu e știre!

Oficial, conducerea școlii (Colegiul Dobrogean Spiru Haret Tulcea – n.n.) a limpezit azi lucrurile printr-un comunicat solicitat de redacția infotulcea.ro în cursul zilei de azi. Comunicat a cărui conținut, așa cum a fost el transmis, îl publicăm mai jos:

Referitor la informațiile care au apărut în presa locală, facem precizarea că redarea faptelor este exagerată, amplificând cu mult dimensiunea reală a conflictului și că azi, 20.09.2023, s-a întrunit Consiliul clasei pentru a analiza abaterile disciplinare din spațiul școlar ale elevei, conform ROFUIP, TITLUL V, Capitolul I, Secțiunea a 2-a. În cadrul consiliului au fost analizate faptele, ascultate toate părțile implicate( eleva care a încălcat normele de disciplină în spațiul școlar, elevii care au fost loviți prin împingere) și ascultate părerile și solicitările părinților elevilor.

Sancțiunea stabilită conform legislației actuale în vigoare, Statutul elevului aprobat prin OMENCȘ NR 4742/2016 , revizuit prin Ordinul Nr. 3797/08.03.2023 este mustrare scrisă însoțită de scăderea notei la purtare la 6.

Decizia Consiliului Clasei urmărește să asigure un echilibru între protejarea dreptului la educație al celorlalți beneficiari primari ai școlii care au fost agresați prin lovire și sancționarea unei eleve care figurează în documentele școlii ca făcând parte dintr-o categorie vulnerabilă. Sancțiunea a fost stabilită conform legislației actuale în vigoare, Statutul elevului aprobat prin OMENCȘ NR 4742/2016 , revizuit prin Ordinul Nr. 3797/08.03.2023.
Facem precizarea că școala a depus eforturi încă de anul trecut școlar pentru a asigura consiliere psiho-pedagogică elevei și a implementat repetate acțiuni antiviolență și antibullying la clasă.” se arată în comunicatul transmis de conducerea Colegiului Dobrogean Spiru Haret.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Yannick Alexandrescu, campion la simplu și la dublu la ITF J60 Dunakeszi din Ungaria

Un tânăr jucător român, Yannick Alexandrescu, în vârstă de 16 ani, a reușit să obțină un succes deosebit la...

Read More...

Plimbări digestive: secretul unei digestii sănătoase

Plimbările digestive: secretul unei digestii sănătoase Digestia este un proces complex prin care organismul nostru descompune alimentele consumate pentru a...

Read More...

Imperiul Roman: Povestea Drumurilor și Destinului

Imperiul Roman: Povestea Drumurilor și Destinului Imperiul Roman este adesea considerat una dintre cele mai mari și mai influente civilizații...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro