Eficientizarea controlului carburanților și produselor derivate în județul Vaslui

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Prefectul impune măsuri stricte pentru controlul carburanților și produselor derivate

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a convocat o întâlnire la sediul Prefecturii, având drept scop reunirea reprezentanților instituțiilor responsabile de controlul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazul petrolier lichefiat. Această inițiativă vine în urma emiterii unui Ordin de Ministru care vizează eficientizarea acțiunilor de control în acest domeniu la nivel național.

În cadrul întâlnirii, prefectul a subliniat importanța unei abordări unitare și coordonate în aplicarea acestui ordin, pentru a asigura respectarea normelor și reglementărilor în vigoare și pentru a preveni eventualele abuzuri sau nereguli. Astfel, a fost dispusă constituirea unei comisii mixte, prin ordinul prefectului, care va fi formată din reprezentanți ai mai multor instituții implicate în controlul acestor activități.

Măsurile organizatorice și de coordonare au fost luate pentru a garanta siguranța și transparența în utilizarea acestor produse și pentru a preveni eventualele nereguli sau riscuri asociate cu respectivele activități. Prin intermediul comisiei mixte și a verificărilor programate, se dorește îmbunătățirea controlului și monitorizarea acestor operațiuni în toate județele României.

Prin aceste măsuri de control se urmărește asigurarea unui nivel înalt de siguranță și respectarea normelor în activitățile desfășurate de către instituțiile publice și operatorii economici în domeniul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat. Sursa: stiriest.ro
Foto: stiriest.ro

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a convocat o întâlnire la sediul Prefecturii, având drept scop reunirea reprezentanților instituțiilor responsabile de controlul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazul petrolier lichefiat. Această inițiativă vine în urma emiterii unui Ordin de Ministru care vizează eficientizarea acțiunilor de control în acest domeniu la nivel național.

În cadrul întâlnirii, prefectul a subliniat importanța unei abordări unitare și coordonate în aplicarea acestui ordin, pentru a asigura respectarea normelor și reglementărilor în vigoare și pentru a preveni eventualele abuzuri sau nereguli. Astfel, a fost dispusă constituirea unei comisii mixte, prin ordinul prefectului, care va fi formată din reprezentanți ai mai multor instituții implicate în controlul acestor activități. “Comisia va avea responsabilitatea de a efectua verificări în perioada 30 august 2023 – 31 octombrie 2023. Scopul acestor verificări este să asigure conformitatea instituțiilor publice și a operatorilor economici cu regulile și standardele privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat.
Măsurile organizatorice și de coordonare au fost luate pentru a garanta siguranța și transparența în utilizarea acestor produse și pentru a preveni eventualele nereguli sau riscuri asociate cu respectivele activități. Prin intermediul comisiei mixte și a verificărilor programate, se dorește îmbunătățirea controlului și monitorizarea acestor operațiuni în toate județele României. Este important să subliniem că acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile legale și în interesul protecției mediului și al cetățenilor. Ne dorim să identificăm urgent potențialele situații care ar putea pune în pericol siguranța publică.
Prin aceste măsuri de control se urmărește asigurarea unui nivel înalt de siguranță și respectarea normelor în activitățile desfășurate de către instituțiile publice și operatorii economici în domeniul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat”, a declarat Daniel Onofrei.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro