Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în zona rurală a județului Timiș

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș încep a patra campanie de colectare a deșeurilor periculoase din Zona 1 Rural a județului Timiș, din 2023!

RETIM colectează gratuit deșeuri periculoase din menajer în luna noiembrie. Această campanie este deosebit de importantă, deoarece deșeurile periculoase abandonate în locuri neamenajate pot provoca grave probleme de mediu. Este esențial să păstrăm aceste deșeuri în gospodărie și să ne debarasăm de ele în mod legal, doar în spații special amenajate și la operatori autorizați.

În perioada 31 octombrie – 29 noiembrie 2023, RETIM organizează o campanie de colectare a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural a județului Timiș. Această campanie acoperă localitățile Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Variaș, Sânandrei și Săcălaz.

Cetățenii din aceste localități pot depune deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare. Aceasta se poate face prin aport voluntar și gratuit, în intervalul orar specificat în tabelul de mai jos.

Deșeurile periculoase din menajer care pot fi predate în cadrul acestei campanii includ ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu astfel de substanțe, ambalaje metalice care conțin o matrice poroasă solidă formată din materiale periculoase (cum ar fi azbestul), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase, baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, alcalii, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de substanțe periculoase, pesticide, deșeuri de vopsele și lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

Este important de menționat că în cadrul acestei campanii nu se preiau alte categorii de deșeuri, precum cele reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale sau voluminoase. De asemenea, nu se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice, cum ar fi televizoarele, mașinile de spălat, frigiderele, radio-urile, echipamentele de iluminat sau computerele.

Pentru mai multe informații despre această campanie, puteți accesa site-urile www.retim.ro și www.adidtimis.ro/stiri. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Sursa: www.sursadevest.ro

În toată luna noiembrie are loc campania prin care compania RETIM colectează gratuit deșeuri periculoase din menajer.

Dacă acestea sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător! Păstrațile-le în gospodărie și debarasați-vă legal de ele doar în spații special amenajate și la operatori autorizați.

Astfel, în perioada 31 octombrie – 29 noiembrie 2023 se desfășoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural a judeţului Timiş. Sunt incluse localitățile Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Variaș, Sânandrei și Săcălaz.

CINE poate preda deşeuri periculoase din menajer

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE din menajer sunt:

  • ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase;
  • ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte),
  • materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase;
  • vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase;
  • baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii;
  • solvenţi, acizi, alcalii;
  • uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile;
  • detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase;
  • butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase;
  • deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase;
  • pesticide;
  • deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

  • NU se preiau alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase;
  • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase din menajer

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro și www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială
chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Explorând cosmosul: Strategii de optimizare a traiectoriilor interplanetare

Amintesti cum in copilarie visam sa devenim astronauti si sa exploram cosmosul? Ei bine, chiar daca nu am ajuns...

Read More...

Performanțe de top pentru echipa României la Campionatele Europene de gimnastică artistică

Echipa de gimnastică artistică a României a încheiat evoluțiile în cea de-a doua Subdiviziune la Campionatele Europene de la...

Read More...

Exercițiul Viguros al Războinicului 2024 – Ziua 3

În data de 01.05.2024 a avut loc un exercițiu de tip tabletop exercise (TTX) în cadrul pregătirilor pentru exercițiul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro