“Ransomware – O amenințare majoră pentru industrie: Raportul Europol pune sub lupă atacurile bazate pe malware și structurile de afaceri ale grupurilor de ransomware”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI, U.E.
IOCTA spotlight report on malware-based cyber-attacks published

Un nou raport publicat de Europol subliniază faptul că atacurile cibernetice bazate pe malware, în special ransomware-ul, rămân cea mai mare amenințare în domeniu. Aceste atacuri pot avea o amploare largă și pot avea un impact financiar semnificativ asupra industriei.

Raportul Europol analizează în detaliu natura atacurilor malware și structurile de afaceri ale grupurilor de ransomware. Un aspect important subliniat în raport este faptul că furtul datelor sensibile poate deveni obiectivul principal al atacurilor cibernetice, astfel…

Este interesant de observat că, în timp ce ransomware-ul a fost o amenințare majoră în ultimii ani, acesta a evoluat și a devenit mult mai sofisticat. Grupurile de ransomware au dezvoltat structuri de afaceri complexe, care le permit să profite financiar de pe urma atacurilor lor. Raportul evidențiază modul în care aceste grupuri operează și cum își organizează activitățile.

Un aspect îngrijorător este faptul că atacurile cu ransomware pot avea consecințe devastatoare asupra industriei și companiilor afectate. De la pierderea datelor critice până la întreruperea activității și pierderi financiare semnificative, impactul acestor atacuri este greu de subestimat.

De asemenea, raportul Europol pune în evidență modul în care grupurile de ransomware se adaptează și își schimbă tactica pentru a evita detectarea și contracararea. Aceste grupuri sunt în permanentă căutare de noi metode și tehnologii pentru a-și îmbunătăți atacurile și pentru a-și crește profiturile.

Pe baza acestui raport, este evident că lupta împotriva atacurilor cibernetice bazate pe malware, în special ransomware-ul, trebuie să fie o prioritate pentru guverne și organizații din întreaga lume. Este necesară o mai mare cooperare între state și o mai bună pregătire în domeniul securității cibernetice.

În concluzie, raportul Europol subliniază faptul că ransomware-ul rămâne o amenințare majoră în domeniul ciberneticii și că este nevoie de eforturi suplimentare pentru a contracara aceste atacuri. Cu evoluția continuă a tehnologiei și a tacticilor utilizate de către grupurile de ransomware, securitatea cibernetică trebuie să fie o preocupare constantă și să se adapteze în permanență la noile amenințări.

Sursa: EUROPOL

Malware-based cyber-attacks, specifically ransomware, remain the most prominent threat. These attacks can attain a broad reach and have a significant financial impact on industry. Europol’s spotlight report takes an in-depth look at the nature of malware attacks as well as the ransomware groups’ business structures. The theft of sensitive data could establish itself as the central goal of cyber-attacks, thereby…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

3 octombrie 1906: Mesajul SOS ("Save Our Souls", "Save Our Ship") a fost adoptat ca semnal internațional de forță majoră

Semnalul SOS – istoria și semnificația lui

Semnalul de alarmă "SOS" este cunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai frecvent utilizat în codul Morse. Adoptat...

Read More...

“4 octombrie: 80 de ani de la nașterea lui Florian Pittiș”

Florian Pittiș a fost una dintre personalitățile remarcabile ale scenei artistice românești. Pe lângă talentul său ca actor, regizor...

Read More...
IMPACTPRESS

Flight Cirkus Jam: Spectacolul Magiei și Focului la Timișoara

Fundatia Flight va participa la sarbatoarea de celebrare a orasului Timisoara, care va avea loc intre 6 si 8...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro