Eroul nostru, Alexandru: Salvatorul neînfricat al vieților fragile

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Alexandru a mai fost pe la noi, aici, pe pagină. În 2021, a salvat un copil care a fost lăsat să doarmă în mașină, afară fiind extrem de cald.

Acum, istoria se repetă! Ne-a povestit cu lux de amănunte și am fost plăcut surprinși modul în care a contribuit și a salvat viața unui copil de 3 ani.

Era în vacanță și se regăsea cu cele trei fetițe ale sale la bazinul pentru copii. La un moment dat, a văzut un bărbat care fugea printre șezlonguri spre bazinul alăturat…Băiețelul lui plutea inconștient la suprafață.

„Am sărit și eu alături de tată și am scos băiatul din apă…nu respira! Am efectuat hiperextensia capului și am verificat dacă există corpuri străine în cavitatea bucală. După i-am sugerat tatălui să înceapă compresiile toracice, știam că trebuiau să fie doar cinci la număr, energic și rapid, urmate de ventilații. Iar compresii și iar ventilații. După puțin timp, a început să dea semne că-și revine…devenea conștient. Dar, din cauza compresiilor, a început să se înece cu bolul alimentar. Imediat l-am ridicat pe cel mic, l-am pus cu pieptul în palma tatălui și cu corpul pe antebraț îndreptat ușor cu capul în jos și am început să îi aplic lovituri ușoare spre zona superioară a spatelui, lovituri care au avut efect imediat! Ulterior, a fost transportat la spital pentru mai multe verificări, loc în care am fost și eu să îi fac o vizită și să mă asigur că este OK! ”

Nici nu vă imaginați cât de importante sunt aceste cunoștințe în materie de PRIM AJUTOR! Asta am învățat de la Alexandru, ocazie cu care !

#PolițiaRomână

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Iarna aceasta „Fii Mos Craciun pentru o zi” si afla cum poti darui pentru 2000 de copii

A devenit deja o traditie ca in perioada sarbatorilor de iarna Mos Craciun sa intre in casele familiilor din...

Read More...

Buldogii se antrenează în condiții aspre pentru finala de sâmbătă cu CSM Știința Baia Mare

Astăzi, echipa de rugby Dinamo a susținut un antrenament în condiții dificile, pregătindu-se pentru finala de sâmbătă împotriva echipei...

Read More...
Situația Ucrainei, discutată la Tulcea

Agenda de lucru pentru asigurarea fluxurilor de cereale în regiune

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la o întâlnire importantă cu oficiali din sua, România, Ucraina, Republica...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro