Nebunia care ucide: 20 de oameni morți din cauza unui tratament redus

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș – incomod-media.ro

O tragedie de proporții a avut loc la un spital din București, unde 20 de pacienți internați la Terapie Intensivă au decedat după ce li s-a redus tratamentul. Această acuzație a fost făcută de o asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon, care a sesizat conducerea medicală a unității.

În loc să se declanșeze o reacție de urgență din partea autorităților, situația a fost tratată cu indiferență. Birocrații din Ministerul Sănătății au trimis Corpul de Control să investigheze această tragedie, fără a exista o reacție adecvată din partea clasei politice.

Este de neconceput că în fața unei astfel de tragedii, reprezentanții statului nu au acționat prompt și eficient. Deși era de așteptat ca premierul, parlamentarii și miniștrii să acționeze imediat, situația a fost tratată cu superficialitate și lipsă de implicare.

În loc să se declanșeze o mobilizare generală a instituțiilor statului și o comunicare transparentă cu opinia publică, se pare că tragedia a fost ignorată și tratată ca o banalitate. Este necesară o reacție fermă și responsabilă din partea autorităților, care să aducă lumină asupra acestui caz și să ia măsuri pentru evitarea unor situații similare în viitor.

Este important ca această tragedie să fie tratată cu maximă seriozitate și să fie condusă o anchetă detaliată pentru a se stabili responsabilitățile în acest caz. Pacienții internați în spitale ar trebui să beneficieze de cea mai bună îngrijire medicală și de o monitorizare atentă, iar orice neglijență trebuie să fie pedepsită conform legii.

Sursa: incomod-media.ro

Mă așteptam să vuiască țara. Presa să se ocupe de acest caz cu maximă urgență și atenție. Eram convins că reprezentanții clasei politice sar din scaune, socialiști, liberali și suveraniști deopotrivă. Că iese fum dintre zidurile Ministrului Sănătății. Că Rafila își dă demisia, afirmând, oftând dureros, în fața camerelor, că nu poate să se mai tolereze în funcție după o asemenea tragedie tip lagăre de concentrare.

Și nu s-a întâmplat așa! Pe ici pe colo, șterș, telegrafic, fără aplomb, chiar rece, documentat superficial, s-a simțit acest lucru, au mai apărut informații sub titluri lâncede, palide.

Băi, fraților, suntem nebuni?! A fost lansată acuzația că 20 de oameni de la un spital bucureștean, internați la Terapie Intensiva, au murit fiindcă medicii le-au redus un tratament! Vă închipuiți ce nenorocire? Dacă așa ceva s-a întâmplat, este de neimaginat. Am intrat în criza perfectă. Premier, parlamentari, miniștri ar trebui să lase dracu precampania, interesele personale și de grup și să iasă la raport.

De unde! Totul pare privit ca o banalitate, ca un fapt divers. Ignorăm existența.

După ce asistenta de la Spitalul Sfântul Pantelimon a sesizat directorul medical că bănuiește că 20 de oameni au decedat fiindcă le-a fost redusă doza unui tratament, birocrații din Ministerul Sănătății au spus că trimit Corpul de Control. Ca la noi! Băgăm repede un „trimitem purtătorii de dosare”.

Mă așteptam să văd o ședință de urgență la Guvern, declanșarea unei situații de criză, instituțiile statului în alarmă, comunicare șnur, opinia publică informată 24 de ore din 24. Poliție. Parchet. Purtător de cuvânt al Guvernului. Solidaritate. Frecuș. Rumoare. Empatie.

20 de oameni au murit ca niște pui de găină, omorâți de cei care ar fi trebuit să îi salveze, și la noi se doarme în bocanci. Pe toată linia. De sus până jos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Briou Bouregois

De la Vis la Realizare: Povestea lui Briou Bourgeois

Un tânăr inginer din Bay St. Louis, Mississippi, își îndeplinește visul de copilărie de a lucra la NASA, unde...

Read More...
Campania – De unde știi…adevărul despre tutun? – Institutul Național de Sănătate Publică

Limitarea Consumului de Tutun – O Modalitate Eficientă de Salvare a Vieților

Consumul de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice la nivel global. Fumatul este...

Read More...
In an auditorium at NASA Headquarters, NASA Administrator Bill Nelson, standing, listens to a woman who is standing and speaking into a microphone to ask a question during a U.S. Department of State Open House. Attendees of the event fill the four rows of seats visible in the image, and a banner with NASA Artemis Program logo is seen in the background.

Diplomatia spatiala: consolidarea parteneriatelor internationale

NASA a găzduit un eveniment deosebit în cadrul Săptămânii Diplomației Spațiale, desfășurat la sediul din Washington al Agenției Spațiale...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro