stiridinromania.ro

Merita Vazut! Diana Sosoaca: Romanii discriminati fată de cetatenii ucraineni

In Actualitate, STIRILE ZILEI
Diana Sosoaca pamflet la adresa politicienilor
virtualmag.ro

Diana Sosoaca, in ultima sa declaratie din Parlamentul Romaniei, intitulata Romanii discriminati fată de cetatenii ucraineni, a venit cu un set de critici si intrebari la obiect care intradevar asteapta un raspuns.

„Stimati domni, o data cu venirea refugiatilor din Ucraina am asistat la diverse situatii discriminatorii pentru cetatenii romani, la care institutiile statului sunt partase sau chiar initiatoare de discriminari, de la hoteluri de trei stele cu preturi de trei-patru ori mai mici pentru cetatenii ucrainieni decat pentru cetatenii romani fara sa se verifice starea materiala a refugiatilor, oferindu-le case si terenuri gratis pana la mancare gratis.

Este de notorietate ca foarte multi cetateni ucrainieni au trecut granita cu sute si milioane de euro in genti. Ceea ce le-ar permite sa locuiasca in orice parte a lumii nu numai in Romania, fara ajutor special.”

„Inteleg sa ajutam persoanele fara posibilitati, dar chiar sa ajutam bogatii Ucrainei luand de la gura romanilor. Asa ceva nu pot accepta! Mai mult, inteleg sa ajutam saracii refugiati din Ucraina, dar obligatoriu trebuie sa ajutam si saracii din Romania!”

„Astfel, in municipiul Iasi, in restaurantele din Palas Mall, cetatenii romani sunt rugati sa doneze la achizitionarea unui meniu bani pentru a hrani un cetatean ucrainean refugiat, donand pentru inca un meniu care va fi oferit la cerere unui refugiat.

Vezi si Video. Sosoaca se dezlantuie!

Nenumarati romani au platit inca un meniu pentru a hrani refugiatii din Ucraina. Insa nimeni nu controleaza daca refugiatii care vin si mananca din donatiile romanilor sunt chiar lipsiti de posibilitati sau profita de aceasta stare.”

Mai rau este faptul ca in Palas Mall, in urma acestui anunt, au venit si cateva persoane nevoiase, cetateni romani, care locuiesc pe strazi sau prin case parasite impreuna cu copii lor. Din pacate romanii nu mai au loc la ei acasa. Au fost dati afara din Palas Mall de catre paza la solicitarea restaurantelor si nu li sa dat nici un fel de mancare din donatiile fratilor lor romani.

Cum este posibil sa ne alungam proprii nostri cetateni aflati sub pragul saraciei si sa punem mai presus interesul refugiatilor pentru care Uniunea Europeana are fonduri cu destinatie speciala.

Cum este posibil sa nu ne ajutam saracii nostri, dar sa ii ajutam pe ai altora? Cum este posibil sa se permita o asemenea discriminare?

Interpelarea adresata de Diana Sosoaca : Coruptia si jaful produs de politicieni prin intermediul institutiilor statului au ras de pe suprafata pamantului Atelierele Nicolina din Iasi.

Atelierele C.F.R. Iași, numite la început Atelierele CFR Frumoasa, au luat naștere în anul 1892, având ca obiect de activitate reparațiile de locomotive cu abur și vagoane de marfă.

Inclusiv cunoscutul istoric Sorin Iftimi – Muzeul de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii rememorează, cu detalii inedite, trecutul tumultuos al marii fabrici ieșene. Acesta arată că Atelierele centrale de la Nicolina au intrat în funcțiune la 1 aprilie 1905. Intrarea în procesul de producție s-a început cu rotăria, turnătoria, montajul, strungăria, ajustajul, fierăria și uzina electrică.

La privatizare, in 2002, in societate lucrau aproape 1000 de muncitori.

Ce n-au reusit comunistii si cele 2 conflagratii mondiale a reusit clasa politica ieseana, cu idei liberale, si care au transformat o fabrica de traditie inca viabila in teren numai bun pentru speculatiile imobiliare” completeaza istoricul Sorin Iftimie.

In final, Diana Sosoaca a solicitat urmatoarele, printre altele:

  • care au fost demersurile efectuate de guvern, minister, institutiile implicate pentru cercetarea faptelor penale si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de distrugerea avutului statului
  • cati politicieni au fost anchetati si condamnati in acest caz
  • ce va retine sa demarati si acum cercetari cu privire la privatizarea ilegala si neconstitutionala a S.C. NICOLINA S.A. IASI

Cum este posibil ca Serviciul Roman de Informatii sa fie implicat in distrugerea economiei nationale fara sa intervina pentru salvarea acesteia.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

One commentOn Merita Vazut! Diana Sosoaca: Romanii discriminati fată de cetatenii ucraineni

  • O bună idee ar fi să se reducă cheltuielile ineficientului parlament cu 50 la sută, și ar fi bani pentru săracii României. Sumele din buget destinate refugiaților sint rambursate de UE, și Șoseaua o știe prea bine, căci e -cică-jurista, deci papa caca patriotic de pomană!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online