Cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4 în Serbia, la granița cu România, pe data de 30 Aprilie 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În data de 30 Aprilie 2024, un cutremur de magnitudine ml 4.4 a avut loc la granița dintre Serbia și România, la o adâncime de 6.0 km. Acesta a fost clasificat ca având o intensitate V, fiind considerat un cutremur de medie intensitate.

Epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea mai multor orașe importante din zonă. Astfel, el s-a produs la 23 km vest de Drobeta-Turnu Severin, la 81 km nord-vest de Vidin, la 83 km sud-est de Reșița și la 86 km sud-vest de Târgu Jiu.

Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone din vestul României și din Serbia. Locuitorii din aceste regiuni au simțit tremurul pământului și au fost alertați de intensitatea sa.

Autoritățile din ambele țări au monitorizat situația și au intervenit prompt pentru a evalua eventualele pagube. Cu toate acestea, nu au fost raportate victime sau daune semnificative în urma cutremurului.

Fenomene naturale precum cutremurele reamintesc oamenilor fragilitatea și imprevizibilitatea naturii. Este important ca autoritățile să fie pregătite pentru astfel de evenimente și să aibă planuri de acțiune bine definite pentru a gestiona situațiile de urgență.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 30 Aprilie 2024, la ora 08:42:05 (ora locală a României), s-a produs în SERBIA, GRANITA CU ROMANIA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 6.0 km. Intensitate: V Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km V de Drobeta-Turnu Severin, 81km NV de Vidin, 83km SE de Resita, 86km SV de Targu Jiu


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro