Măsuri luate în urma tragicului eveniment din localitatea Tohani, județul Prahova, în data de 26 decembrie 2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În urma tragediei petrecute în localitatea Tohani, județul Prahova, în data de 26 decembrie 2023, au fost făcute publice câteva informații de interes public. Astfel, la data de 27 decembrie 2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o analiză a activității de control desfășurată de inspectorii de prevenire în anul 2019 la obiectivul în care a avut loc evenimentul tragic.

Concluziile acestei analize au fost prezentate secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. În urma prezentării, au fost luate câteva măsuri importante. În primul rând, s-a decis schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova.

De asemenea, s-a hotărât trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru a verifica activitatea de prevenire de la nivelul ISU Prahova, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență.

În plus, s-a decis sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din analiza documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceste aspecte pot fi circumscrise sferei penale și necesită o investigație mai amănunțită.

Evenimentul tragic din localitatea Tohani a dus la o analiză atentă a activității de prevenire și control desfășurată de inspectorii de prevenire. Măsurile luate în urma acestei analize demonstrează importanța acordată siguranței și prevenirii în situații de urgență.

Este necesar ca astfel de tragedii să fie evitate și că toate instituțiile responsabile să acționeze în mod eficient pentru a preveni astfel de evenimente. Analiza efectuată și măsurile luate reprezintă un pas în direcția corectă pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, suntem abilitați să comunicăm următoarele informații de interes public: Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de cont…rol pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023. Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri: 1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH; 2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU; 3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

In an auditorium at NASA Headquarters, NASA Administrator Bill Nelson, standing, listens to a woman who is standing and speaking into a microphone to ask a question during a U.S. Department of State Open House. Attendees of the event fill the four rows of seats visible in the image, and a banner with NASA Artemis Program logo is seen in the background.

Diplomatia spatiala: consolidarea parteneriatelor internationale

NASA a găzduit un eveniment deosebit în cadrul Săptămânii Diplomației Spațiale, desfășurat la sediul din Washington al Agenției Spațiale...

Read More...

Calificările pentru FINAL 4 din EHF European League includ NOI și trei echipe germane

Handbalul european este în centrul atenției, iar EHF European League a stabilit echipele care vor participa în Final 4....

Read More...
NASA Logo

Descoperirea Pinnacle Ridge: o provocare pentru echipa de cercetatori

Astăzi, echipa de cercetare a roverului Curiosity a descoperit un nou punct de interes în explorarea sa pe planeta...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro