Campionii anului 2023, omagiați la Ateneul Român în cadrul Galei Sportului Românesc

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Gala Sportului Românesc a avut loc recent la Ateneul Român, unde s-au adunat cei mai buni sportivi ai anului 2023, desemnați de către Agenția Națională pentru Sport. Clubul CS Dinamo a reușit să obțină mai mulți laureați în cadrul acestui eveniment prestigios.

Printre câștigătorii dinamoviști se numără Ancuța Bodnar, desemnată sportiva anului. Aceasta a reușit performanțe remarcabile în canotaj, devenind campioană europeană și mondială la dublu vâsle. De asemenea, Antonio Colamonici, antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj, a fost desemnat antrenorul anului. El a avut un rol important în pregătirea sportivei Ancuța Bodnar și a altor canotori de succes. Al doilea antrenor nominalizat a fost Florin Popescu din canoe.

Un alt succes al CS Dinamo a fost înregistrat de echipa masculină de canotaj, care a fost desemnată echipa/echipajul anului la sporturi individuale. Aceasta a obținut medalia de argint la Campionatul European de la Bled și s-a calificat la Jocurile Olimpice. Componența echipei este formată din Mihăiță Țigănescu, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

La categoria sporturi individuale feminine, echipa de canotaj feminin de 8+1 a fost desemnată echipa/echipajul anului. Aceasta a câștigat medalii de aur la Campionatele Mondiale și Europene. Componentele echipei sunt Roxana Anghel, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Iuliana Buhuș și Victoria-Ștefania Petreanu.

De asemenea, în cadrul acestei gale, Mircea Lucescu, legendă a fotbalului românesc, a fost premiat cu Premiul special al Agenției Naționale pentru Sport/Legenda sportului.

În categoria speranțelor sportului feminin, Daria Silișteanu din înot a fost nominalizată pentru acest premiu.

În încheiere, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a fost desemnată Președintele anului. Acest premiu vine ca o recunoaștere a muncii depuse de doamna Lipă în dezvoltarea și promovarea canotajului în România.

Gala Sportului Românesc a fost un eveniment deosebit, în care s-au omagiat performanțele de excepție ale sportivilor români din diferite discipline. Aceștia sunt modele de urmat pentru generațiile viitoare și demonstrează că România are potențialul de a se impune în lumea sportului la nivel mondial.

Sursa: Club Sportiv Dinamo București.

GALA SPORTULUI ROMÂNESC / Campionii anului 2023, omagiați la Ateneul Român Elita sportului românesc s-a reunit aseară la Ateneul Român pentru superlativele anului 2023, stabilite de Agenția Națională pentru Sport. CS Dinamo a avut mai mulți laureați: Sportiva anului: Ancuţa Bodnar (canotaj) – campioană europeană şi mondială la dublu vâsle Antrenorul anului – Antonio Colamonici (canotaj) – antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj. A mai fost nominalizat: Florin Popescu (canoe) Echipa/echipajul anului (sporturi individuale masculin) – barca de 8+1 (canotaj) – medalie de argint la Campionatul European de la Bled, calificare la Jocurile Olimpice (Mihăiță Țigănescu, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu) Echipa/echipajul anului (sporturi individuale feminin) – barca de 8+1 (canotaj) – medalii de aur la Campionatele Mondiale şi Europene (Roxana Anghel, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Iuliana Buhuș și Victoria-Ștefania Petreanu) Premiul special al Agenţiei Naţionale pentru Sport/Legenda sportului – Mircea Lucescu (fotbal) Speranţele sportului (feminin) – nominalizare Daria Silişteanu (înot) Preşedintele anului – Elisabeta Lipă (FR de Canotaj) #Dinamo #excelenta #ANS


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Dinamo București

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Evenimentele lunii mai în Timișoara

Începutul lunii mai marchează o nouă etapă plină de energie și creativitate în peisajul cultural al Timișoarei. Fiecare nouă...

Read More...
Briou Bouregois

De la Vis la Realizare: Povestea lui Briou Bourgeois

Un tânăr inginer din Bay St. Louis, Mississippi, își îndeplinește visul de copilărie de a lucra la NASA, unde...

Read More...
Campania – De unde știi…adevărul despre tutun? – Institutul Național de Sănătate Publică

Limitarea Consumului de Tutun – O Modalitate Eficientă de Salvare a Vieților

Consumul de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice la nivel global. Fumatul este...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro