Comunicare și istorie a relațiilor internaționale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Sesiune de comunicări și prezentări de carte la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” – Academia Română, Filiala Iași

Diplomatul Constantin Vălimărescu a fost subiectul unei prezentări interesante în cadrul unei sesiuni de comunicare organizate de Departamentul de istorie a relațiilor internaționale de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”. Evenimentul a fost dedicat prezentării a două cărți importante care abordează subiectul minorităților etnice din România în secolele trecute și în prezent.

Una dintre cărți prezentate a fost “Migration und kulturelles Erbe. Das Beispiel der deutschen Minderheiten in und aus Rumänien”, volum editat de Mathias Beer și Sorin Radu, apărut la editura Vandenhoeck & Ruprecht în 2024. Această lucrare aduce în prim plan tema migrației și a patrimoniului cultural al minorităților germane din și către România.

A doua carte prezentată a fost “Ethnische Minderheiten in Rumänien im 20. und 21. Jahrhundert”, coordonată de Hans-Christian Maner și Rainer Ullrich și apărută la Mainz în 2024. Această lucrare se concentrează pe evoluția minorităților etnice din România în secolul trecut și în prezent, oferind o perspectivă amplă asupra acestui subiect.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate importantă pentru cercetători și pasionați de istorie de a descoperi noi perspective și informații legate de istoria minorităților etnice din România. Prin prezentarea acestor cărți, participanții au avut ocazia să înțeleagă mai bine contextul istoric și cultural al acestor comunități.

Departamentul de istorie a relațiilor internaționale de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” continuă să promoveze cercetarea și dezbaterile academice legate de istoria relațiilor internaționale, contribuind la îmbogățirea cunoașterii despre trecutul și prezentul societății românești. Astfel, evenimentele precum sesiunea de comunicare dedicată diplomatului Constantin Vălimărescu și minorităților etnice din România reprezintă un pas important în această direcție.

Sursa: acadiasi.org

Comunicare

Constantin Vălimărescu – diplomat în vremuri vechi și…noi (Bogdan Schipor)

Prezentarea cărților

Migration und kulturelles Erbe. Das Beispiel der deutschen Minderheiten in und aus Rumänien, volum editat de Mathias Beer și Sorin Radu, Göttingen, Vandenhoeck & Ruprecht, 2024 (Flavius Solomon)

Ethnische Minderheiten in Rumänien im 20. und 21. Jahrhundert, volum coordonat de Hans-Christian Maner și Rainer Ullrich, Mainz, 2024 (Flavius Solomon)

Sesiunea are loc în cadrul seriei de ședințe de comunicări organizate de Departamentul de istorie a relațiilor internaționale de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”

Afiș.pdf



Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: acadiasi.org

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Federația Română de Șah vă urează Sărbători Fericite!

Într-un gest de grijă și afecțiune, Federația Română de Șah transmite un mesaj călduros de „Sărbători Fericite” tuturor celor...

Read More...

Explorând porțile spre alte dimensiuni: Descoperirea găurilor de vierme teoretice

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să călătoriți într-o altă dimensiune sau chiar într-un alt univers paralel? Ei bine,...

Read More...

Horia Tecău în vizită la CNT la startul Pregătirii Centralizate a lotului național U12

Horia Tecău în vizită la Centrul Național de Tenis la începutul Pregătirii Centralizate a lotului național U12. Această imagine...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro