Clădirea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște se închide pentru restaurare și reamenajare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
PERPLEX. De unde mai cumpărăm românește? Profi, înghițit de Mega Image – incomod-media.ro

Clădirea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, locul în care soții Ceaușescu au fost judecați și executați în decembrie 1989, va fi închisă începând de miercuri, 1 noiembrie 2023, pentru a permite realizarea unor lucrări de restaurare și reamenajare a expoziției „Metamorfozele unui loc al memoriei”.

Proiectul, în valoare de 21.790.929,67 lei, este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița, cu sprijin financiar prin Programul RO cultura – APEL 1 – Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2020, în sumă de 7.456.746,02 lei. Administrația județeană va acoperi diferența de costuri, care include cheltuieli neeligibile și cheltuieli eligibile proprii.

Lucrările de restaurare vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii, iar pentru asigurarea accesibilității generale va fi montat un lift panoramic care va permite accesul la fiecare nivel destinat publicului. În corpul central al clădirii, la etaj, vor fi amenajate spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii vor fi birouri administrative, spații muzeale și spații destinate cercetării.

Pe lângă lucrările de restaurare a clădirii, proiectul prevede și construirea unei parcări publice în zona de sud a imobilului, cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand, precum și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. În curtea clădirii va fi amplasată o fântână arteziană, iar împrejmuirea actuală va fi refăcută, păstrând structura betonată a gardului.

Aceste lucrări de restaurare și reamenajare vor contribui la conservarea și punerea în valoare a acestui loc istoric important, oferind publicului un spațiu adecvat pentru a înțelege și reflecta asupra evenimentelor tragice care au avut loc aici în decembrie 1989. De asemenea, se va asigura accesibilitatea și confortul vizitatorilor, prin montarea unui lift panoramic și amenajarea de spații moderne de expoziție.

Închiderea temporară a clădirii va permite realizarea în bune condiții a lucrărilor de restaurare, iar publicul va putea reveni într-un spațiu îmbunătățit și mai atrăgător, care va contribui la păstrarea vie a memoriei evenimentelor istorice importante pentru România.

Sursa: https://incomod-media.ro/scoli-de-cavalerie-din-targoviste-se-inchide-pentru-restaurare/

Sursa: incomod-media.ro

Clădirea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, locul unde au fost judecați soții Ceaușescu în decembrie 1989 și apoi împușcați, se închide, începând de miercuri – 1 noiembrie 2023, pentru realizarea lucrărilor de restaurare a imobilului și reamenajare a expoziției „Metamorfozele unui loc al memoriei”.

Proiectul, în valoare de 21.790.929,67 lei, este implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa, cu sprijin financiar prin Programul RO CULTURA – APEL 1 – Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2020, respectiv 7.456.746,02 lei. Diferența, reprezentând cheltuieli neeligibile – 12.469.997,14 lei și cheltuieli cheltuieli eligibile proprii – 1.864.186,51 lei, este acoperită de administrația județeană.

„Lucrările de intervenție se vor realiza păstrând unicitatea și semnificația istorică a ansamblului. Pentru asigurarea accesibilității generale este prevăzută montarea unui lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului.

În corpul central, la etaj, se vor amenaja spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii – birouri administrative, spații muzeale, dar și spații aferente activității de cercetare.

În zona de sud a imobilului, vor fi construite o parcare publică, cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand, și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Pe lângă reamenajarea spațiilor verzi, în curte va fi amplasată o fântână arteziană. Actuala împrejmuire va fi refăcută cu menținerea structurii betonate a gardului”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro