Simpozion și expoziție: Fericitul Vladimir Ghika – desenator și constructor de carte

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura

În perioada 10-30 octombrie 2023, Academia Română organizează simpozionul și expoziția intitulate „Fericitul Vladimir Ghika – desenator, constructor de carte“. Evenimentele vor avea loc în două săli importante din cadrul instituției: Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ și Sala „Theodor Pallady“.

Simpozionul este programat să aibă loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“, însă data exactă nu este menționată în comunicatul oficial. Acesta va aborda viața și activitatea lui Vladimir Ghika, în special latura sa de desenator și constructor de carte. Participanții vor avea ocazia să descopere mai multe despre contribuția acestui personaj important al culturii românești.

Expoziția va fi vernisată pe data de 10 octombrie, la ora 12, în Sala „Theodor Pallady“. Aceasta va rămâne deschisă publicului până pe data de 30 octombrie 2023. Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 9 și 14. Vizitatorii vor putea admira lucrările artistice ale lui Vladimir Ghika și vor avea ocazia să se familiarizeze cu munca sa în domeniul construcției de carte.

Evenimentele organizate de Academia Română reprezintă o oportunitate deosebită pentru iubitorii de artă și cultură de a descoperi și a se apropia de opera lui Vladimir Ghika. Desenatorul și constructorul de carte este un personaj emblematic al culturii românești, iar simpozionul și expoziția sunt menite să aducă în prim-plan contribuția sa valoroasă în aceste domenii.

Pentru mai multe informații despre simpozion și expoziție, precum și despre Vladimir Ghika, puteți accesa link-ul de mai jos:

[Link către eveniment](https://acad.ro/evenimente/evenimente/2023/60_eveniment.html?fbclid=IwAR3iRWNsWq4RLYu72_F1UqtF9dGi8t_K-GPfMcds86-kYS3v1QVxEVH7I98)

Evenimentele organizate de Academia Română sunt o ocazie unică de a explora și a aprecia arta și cultura românească, prin intermediul operei unor personalități marcante precum Vladimir Ghika.

Sursa: Academia Romana.

Simpozion „𝐅𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐢𝐫 𝐆𝐡𝐢𝐤𝐚 – 𝐩𝐫𝐢𝐧ț, 𝐩𝐫𝐞𝐨𝐭 ș𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐫 𝐚𝐥 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐞𝐢“
Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“

Expoziție „𝐅𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐢𝐫 𝐆𝐡𝐢𝐤𝐚 – 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞“
Vernisaj: 10 octombrie, ora 12
Sala „Theodor Pallady“
Program de vizitare: 10-30 octombrie 2023, luni-vineri, orele 9-14

Simpozion și expoziție „Fericitul Vladimir Ghika – desenator, constructor de carte“Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Academia Romana
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Un nou crez circulă la Moscova: „Nu ai copii? Ești extremist!”. Aritmetica Kremlinului: 1,8 copii/femeie

Confruntat cu o criză demografică din ce în ce mai adâncă, agravată de pierderile tot mai mari în război...

Read More...

Situații de urgență și intervenție în județele Mehedinți, Tulcea și Suceava

Situațiile critice continuă în diverse zone din țară, iar pompierii se află în prima linie a intervențiilor de urgență....

Read More...

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro