Gala de Blues/Jazz KAMO: O întâlnire de excepție cu artiști de valoare din Europa

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Muzică, istorie și emoții la Gala de Blues/Jazz KAMO: Ediția a XXXII-a aduce artiști de top

Gala de Blues/Jazz KAMO, cel mai longeviv festival de jazz și blues din Timișoara și al doilea cel mai timpuriu festival de jazz din țară, se pregătește să aducă în acest an artiști de valoare ai genului din Anglia, Germania, Olanda, Serbia și România.

Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 septembrie 2023, la Sala Capitol, începând cu ora 18:00. Programul primei zile, sâmbătă, 23 septembrie, cuprinde concerte ale formațiilor RC Melody Makers, Bega Blues Band și Vali Fărcaș Solo din Germania. Highlight-ul serii este reprezentat de Trio Eugen Gondi din Olanda. Eugen Gondi, considerat cel mai bun baterist de jazz din România, va urca pe scenă alături de basistul Lucas Suringar și chitaristul Hilmar Backer, cu care performează în Olanda.

Duminică, 24 septembrie, publicul va avea ocazia să se bucure de concerte ale formațiilor Mike Krstic 4tet din Serbia și Vali Răcilă și Raul Kusak din România. Momentul de vârf al serii îl va constitui formația The W, alături de invitatul special James Kitchman din Anglia. The W este un cvartet de jazz contemporan recent înființat la Londra, care reunește patru dintre cei mai populari muzicieni ai genului din Marea Britanie: Gene Calderazzo la baterie, Bruno Heinen la pian, Heidi Vogel la voce și Andrea Di Biase la contrabas. Aceștia au creat un gen de muzică incitant și inventiv, dar totodată elegant și sofisticat.

Gala de Blues/Jazz KAMO este organizată de Filarmonica Banatul Timișoara, iar realizatorul evenimentului este Johnny Bota, partener al lui Béla Kamocsa “Kamo” în formația Bega Blues Band. În semn de prețuire a lui Kamo, evenimentul a fost denumit Gala de Blues/Jazz KAMO, începând cu ediția a XX-a. Prezentatorii serii vor fi Florian Lungu și criticul de jazz Virgil Mihaiu.

Biletele pentru cele două zile de festival pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara și de pe myticket.ro. Evenimentul este finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara și cofinanțat prin programul cultural TimCultura 2023.

Sursa: www.sursadevest.ro

Cunoscută ca fiind cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi al doilea cel mai timpuriu festival de jazz din ţară, Gala de Blues/Jazz KAMO reunește și în acest an artiști de valoare ai genului din Anglia, Germania, Olanda, Serbia și România.

Gala are loc sâmbătă și duminică, 23 respectiv 24 septembrie 2023, la Sala Capitol, cu începere de la ora 18:00.

Programul zilei de sâmbătă, 23 septembrie 2023:

ora 18:00 – RC MELODY MAKERS

ora:19:00 – BEGA BLUES BAND

ora 20:00 – VALI FĂRCAȘ SOLO (Germania)

ora 21:00 – TRIO EUGEN GONDI (Olanda)

Highlight-ul primei zile este reprezentat de TRIO EUGEN GONDI (Olanda). Considerat cel mai bun baterist de jazz din România ani la rând, timișoreanul Eugen Gondi se poate mândri cu o bogată activitate artistică desfășurată atât în România, cât și în Olanda, unde a emigrat în 1990. În țară, Gondi a avut colaborări cu Phoenix, Mircea Florian, Marius Popp, Johnny Răducanu, Johnny Bota, Toni Kühn, Cvintetul de jazz București (alături de care a ținut concerte cu Art Farmer, Slide Hampton, Aura Urziceanu) etc. De asemenea, a participat la festivalurile de jazz de la Ploiești, Sibiu, San Sebastian, Přerov, Ljubliana, Varșovia. Cu numeroase înregistrări de discuri și apariții în emisiuni de radio și televiziune, Eugen Gondi va cânta sâmtătă seara alături de basistul Lucas Suringar și chitaristul Hilmar Backer, cei împreună cu care performează în Olanda.

Programul zilei de duminică, 24 septembrie 2023:

ora 18:00 – MIKE KRSTIC 4TET (Serbia)

ora:19:00 – VALI RĂCILĂ ȘI RAUL KUSAK

ora 20:00 – THE W with special guest JAMES KITCHMAN (Anglia)

A doua seară a Galei aduce în prim-plan formația The W with special guest James Kitchman.  

După ce, cu doi ani în urmă, la Gala KAMO a fost prezent un grup condus de chitaristul James Kitchman, acesta apare acum ca invitat special al formației  prientenului său Bruno Heinen.

Formația britanică The W este un cvartet de jazz contemporan recent înființat la Londra, care cuprinde patru dintre cei mai populari muzicieni ai genului din Marea Britanie: Gene Calderazzo – baterie, Bruno Heinen – pian, Heidi Vogel – voce și Andrea Di Biase – contrabas. Împreună, ei au creat un gen de muzică pe cât de incitant și inventiv, pe atât de elegant și sofisticat.

În calitate de vocalistă a unor trupe precum Cinematic Orchestra, Soweto Kinch și Chick Corea, Heidi Vogel a fost mult timp preferata criticilor pentru vocea ei extraordinară și tonul catifelat. La tobe este newyorkezul stabilit în Londra Gene Calderazzo, o figură de top pe scena internațională de jazz, al cărui portofoliu vast include, printre multe altele, spectacole cu Pharoah Sanders și Wayne Krantz.

La contrabas este italianul Andrea Di Biase, care a cântat alături de nume mari precum Stan Sultzman, Norma Winstone și Kenny Wheeler. Formația mai are un invitat special, pe violistul Sașa Bota, colaborator al acestor muzicieni la mai multe concerte susținute în diferite țări.

Realizator al Galei de Blues/Jazz KAMO este Johnny Bota, iar prezentator, este  Florian Lungu, alături de care va apărea mult apreciatul critic de jazz Virgil Mihaiu.

Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”.

După dispariţia marelui artist, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărât să denumească evenimentul, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Blues/Jazz KAMO.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara și pe myticket.ro:

Sâmbătă, 23 septembrie 2023: https://shorturl.at/giGPQ

Duminică, 24 septembrie 2023: https://shorturl.at/xAS01

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Evenimentul este finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara şi cofinanțat prin programul cultural TimCultura 2023.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ministrul ucrainean de Externe, în China pentru discuții legate de oprirea războiului

Vizita ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, va dura până vineri și este prima pe care o face în...

Read More...
Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro