“Festivalul Ceaunelor și al Răchiei în comuna Bethausen”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Festival reușit! Ceaunele au fiert și răchia a curs la Bethausen în plină zi de târg – Redeșteptarea

Festivalul Ceaunelor și al Răchiei desfășurat în comuna Bethausen din județul Timiș a atras în această dimineață numeroși locuitori din partea de est a județului. Evenimentul, care a avut loc în Piața Agroalimentară a comunei, a ajuns la cea de-a patra ediție și a câștigat deja un statut tradițional în această zonă.

Unul dintre factorii care a atras participanții în număr mare a fost vremea plăcută din această toamnă timpurie, care a creat condiții perfecte pentru astfel de evenimente de tip serbare rustică. Aceasta a adunat pasionații gastronomiei din județ, care au pregătit preparate delicioase la fața locului, inclusiv diverse feluri de papricaș la ceaun. 
 
La festival au fost prezenți și producători de rachie, băutura tradițională bănățeană, aducând un plus de autenticitate evenimentului. Toți participanții, indiferent dacă erau bucătari pricepuți sau producători talentați de băuturi locale, au fost răsplătiți cu diplome de către organizatori.

Și-au făcut apariția membrii importanți ai comunității locale, care și-au exprimat sprijinul și aprecierea pentru eveniment. Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen, a ținut să le ureze bun venit tuturor participanților, în timp ce Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a felicitat organizatorii locali și a subliniat impactul positiv al astfel de manifestări în dezvoltarea comunității și unitatea între locuitori.

Festivalul a fost însoțit de o slujbă de binecuvântare oficiată de protopopul onorific al Făgetului, părintele Doru Milostean. După momentele de introspecție și spiritualitate, participanții s-au putut bucura de programul artistic al festivalului, susținut de unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din zonă, Dan Nistor, în acompaniamentul formației.

Proiectul Festivalul Ceaunelor și al Răchiei a fost inițiat și organizat în colaborare de Primăria Comunei Bethausen și Consiliul Județean Timiș și a beneficiat de cofinanțare prin Programul Tim cultura 2023. Aceasta demonstrează efortul autorităților locale și regionale de a sprijini și promova evenimente culturale și tradiții locale, astfel încurajând dezvoltarea regională și promovarea produselor și valorilor locale.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Numeroși locuitori din partea de est a județului Timiș s-au deplasat în dimineața zilei de joi, 5 octombrie, la cel mai mare târg din această zonă, organizat în Piața Agroalimentară a comunei Bethausen, mai ales pentru a participa la cea de-a patra ediție a manifestării ”Festivalul Ceaunelor și al Răchiei”, devenită deja tradițională.

De asemenea, vremea  destul de plăcută a acestui început de toamnă, favorabilă unor asemenea serbări câmpenești, a atras mulți pasionați ai gastronomiei, care au pregătit la fața locului diverse feluri de papricaș la ceaun, dar la eveniment au fost prezenți și producători de răchie, tradiționala băutură bănățeană. Cu toții au fost răsplătiți cu diplome.

Evenimentul a fost deschis de Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen, care a urat bun venit tuturor participanților, apoi, la rândul său, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, i-a felicitat pe organizatorii locali, subliniind că asemenea manifestări în care oamenii se întâlnesc contribuie la unitatea comunităților și la progresul acestora.

Slujba de binecuvântare a festivalului a fost oficiată de protopopul onorific al Făgetului, părintele Doru Milostean.

Iar apoi, cum mâncărurile și băuturile de calitate trebuiau să fie asezonate pe măsură, programul artistic al festivalului a fost susținut de îndrăgitul interpret de muzică populară Dan Nistor, acompaniat de formația sa.

Festivalul Ceaunelor și al Răchiei a fost organizat de Primăria Comunei Bethausen și Consiliul Județean Timiș, proiectul fiind cofinanțat prin Programul Tim Cultura 2023.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro