Campania “Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă” luptă împotriva traficului de persoane și drogurilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Concert Alina Eremia în cadrul campaniei „Comunitatea e cu tine”, organizat de Universitatea Ştiinţele Vieţii

Asociația Organizația Studenților USB UNITED STUDENTS, Societatea Antreprenorială Studențească și Fundația Excelsior-Alumni a Universității de Științe ale Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara au inițiat o campanie de conștientizare și prevenire a amenințărilor cauzate de traficul de persoane și traficul de droguri. Sub titlul „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”, evenimentul programat pentru deschiderea anului universitar reunește cele mai importante instituții implicate în combaterea acestor probleme și se adresează atât studenților români și străini din Timișoara, cât și întregii comunități.

Partenerii implicați în campanie sunt Alianța Timișoara Universitară – ATU, Consiliul Județean Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate Timiș, Serviciul de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu și Ministerul Apărării Naționale – Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Obiectivele evenimentului sunt multiple. În primul rând, se dorește creșterea nivelului de informare și conștientizare în rândul studenților cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului de persoane și traficului de droguri. De asemenea, se are în vedere informarea tinerilor cu privire la modalitățile de reducere a riscurilor și gestionare a vulnerabilităților lor. Un alt obiectiv important este reducerea gradului de vulnerabilitate al studenților în fața traficului de persoane și traficului de droguri. Totodată, se dorește creșterea gradului de conștientizare a posibilelor victime cu privire la drepturile lor, inclusiv asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi legate de muncă și reintegrare. Un aspect deosebit de important este conștientizarea faptului că tehnologia este adesea utilizată în mod abuziv pentru a facilita traficul de persoane și traficul de droguri în mediul virtual.

Evenimentele planificate în cadrul campaniei vor avea loc astăzi, începând cu ora 14:00, în Piața Unirii din Timișoara. Programul include un tur al standurilor instituțiilor partenere în intervalul 14:00-18:00, o conferință în care acestea vor aborda subiecte relevante în intervalul 18:00-19:00, la CODRU Urban Garden – Cazarma U, și un concert susținut de Alina Eremia în Piața Unirii din Timișoara, începând cu ora 19:30.

Prin intermediul acestei campanii de conștientizare și prevenire a pericolelor legate de traficul de persoane și traficul de droguri, intitulată „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”, inițiatorii doresc să furnizeze informații direct de la cei implicați în prima linie a acestei probleme. Aceștia sunt responsabili de prevenirea, protejarea și sprijinirea persoanelor afectate de consumul de droguri sau care pot deveni victime ale traficului de persoane.

Este important de menționat că acest proiect este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Sursa: www.sursadevest.ro

Asociația Organizația Studenților USB UNITED STUDENTS împreună cu Societatea Antreprenorială Studențească precum și cu Fundația Excelsior-Alumni a Universității de Științe ale Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara iniţiază campania de conștientizare și prevenire a amenințărilor cauzate de traficul de persoane și traficul de droguri, sub titlul „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”.

Evenimentul, programat pentru deschiderea anului universitar, reunește cele mai importante instituții implicate în combaterea traficului de persoane și de droguri, se adresează atât studenților români și străini din Timișoara, cât și întregii comunităţi.

În parteneriat mai sunt Alianța Timișoara Universitară – ATU, Consiliul Județean Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate Timiș, Serviciul de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu și Ministerul Apărării Naționale – Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Obiectivele evenimentului sunt:

creşterea nivelului de informare și conștientizare în rândul studenților cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului de persoane și traficului de droguri.

informarea tinerilor cu privire la modalităţile de reducere a riscurilor și gestionare a vulnerabilităților lor.

reducerea gradulului de vulnerabilitate al studenților în fața traficului de persoane și traficului de droguri.

creşterea gradului de conștientizare a posibilelor victime cu privire la drepturile lor, inclusiv asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi legate de muncă și reintegrare.

conştientizarea faptului că tehnologia este adesea utilizată în mod abuziv pentru a facilita traficul de persoane și traficul de droguri în mediul virtual.

Evenimentele vor avea loc astăzi, începând cu ora 14:00, în Piața Unirii din Timișoara.

Programul evenimentului:

14:00 – 18:00 – tur al standurilor instituțiilor partenere.

18:00 -19:00 – conferință în care instituțiile partenere ale proiectului vor aborda subiecte relevante. Locul de desfășurare: CODRU Urban Garden – Cazarma U.

19:30 – concert cu Alina Eremia, în Piața Unirii din Timișoara.

Prin intermediul Campaniei de conștientizare și prevenire a pericolelor legate de traficul de persoane și traficul de droguri, intitulată „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”, iniţiatorii îşi propun să furnizeze informații direct de la cei implicați în prima linie a acestei probleme, cei care sunt responsabili de prevenirea, protejarea și sprijinirea persoanelor afectate de consumul de droguri sau care pot deveni victime ale traficului de persoane.

Acest proiect este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro