Vizita lui Kuleba in Romania: intrebările au fost NEGOCIATE dinainte.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Kuleba in Romania
virtualmag.roDespre vizita lui Kuleba in Romania, jurnalista TVR Loara Stefanescu se declara dezgustata de manevrele care au loc in pregatirea conferintelor de presa de la Guvern.

Aceasta dezvaluie ca intrebarile puse au fost deja negociate, si nu este prima data cand se face acest lucru.

CULISELE UNEI VIZITE STRATEGICE, KULEBA LA BUCUREŞTI

Ministrul ucrainean de externe şi ministrul român de externe au avut o conferinţă de presă la MAE.

Nici nu am ajuns bine în sala conferinţei şi am fost informată că unii jurnalişti negociaseră intrebările şi nu mai este loc. A devenit plictisitoare această manevră. Eram şi alţi jurnalişti preocupaţi de adevăratele întrebări, români şi străini.

Paradigma arme, armament a lipsit din discursul domnului ministru Aurescu. Nu şi din cel al ministrului Kuleba.

În final, s-a acceptat să pot pune o întrebare. Explicit despre armamentul pe care România l-a livrat sau intenţionează să-l livreze Ucrainei. Lista cu echipamente militare solicitate de Ucraina, via NATO, a ajuns şi la Bucureşti.

KULEBA PENTRU ŞTIRILE TVR: „Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim, de unde primim decât dacă este un anunţ public legat de respectivul aspect. „

AURESCU: „Mulţumesc pentru întrebare. Am răspuns mai devreme unor colegi.”

Întrebarea pentru domnul ministru Aurescu: „Guvernul României a luat decizia de a livra sau de a dona echipament militar, tancuri sau alt tip de echipament Ucrainei? Când veţi lua această decizie pe care să o faceţi publică?”

despre vizita lui Kuleba in Romania

Reamintim ca Vineri, 22 aprilie 2022, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba in Romania.

În cadrul întrevederii, a fost analizată situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse.

Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului.

A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional.

Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene.

La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse. Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina.

Citeste si ce a cerut Kuleba de la NATO aici.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

În 2022, BMW Group a continuat să reducă emisiile de CO2 ale flotei sale de automobile

Pe baza calculelor interne preliminare, emisiile de CO2 pentru întreaga flote din UE au fost de 105 g/km (WLTP)

Read More...

Stiri Ministerul Apararii Nationale, Romania

Debut „de foc” pentru militarii Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița’’ Prima săptămână a noului an de instrucție pentru „Șoimii Carpaților” s-a

Read More...

Ce este o găzduire web și care este rolul ei?

Intenționezi să-ți lansezi un website online pentru a-ți promova cât mai intensiv serviciile sau produsul dorit? Atunci cu siguranță

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro