stiridinromania.ro

Piperea si Asociatii a obtinut revocarea ordinului prin care a fost revocat directorul de la Laserul de la Magurele

In Actualitate, Business, STIRILE ZILEI
Piperea si Asociatii
virtualmag.ro

Piperea si Asociatii a obținut în primă instanță anularea Ordinului MEC nr. 4976/14.08.2020 prin care a fost revocat Acad. Nicolae-Victor Zamfir din funcția de director general și președinte al Consiliului de administrație al proiectului „Laserul de la Măgurele” scrie Gheorghe Piperea pe pagina sa de facebook.

În același timp, Piperea si Asociatii a obținut anularea Ordinelor MEC nr. 4977/14.08.2020 şi 3259/11.02.2021, prin care a fost numit un succesor în locul Acad. Zamfir Nicolae-Victor, în funcția de director general interimar și președinte al Consiliului de administrație interimar al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizică și inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH, denumit „Laserul de la Măgurele”.

„Laserul de la Măgurele” – un eșec de 320 mil. de euro. Cu ce a greșit România

„Neseriozitate, micile aranjamente de la încredințarea contractelor sunt printre cauzele care au dus la întârzierile tipic românești în a finaliza investiția la timp. Toate cele trei unități laser trebuia să poată accesa fonduri europene pentru activitatea anuală. Din cauza întârzierilor din România, consorțiul nu a mai putut fi finalizat cu trei laboratoare. Așa că s-a decis să se formeze un consorțiu cu două laboratoare pentru a se putea accesa fonduri europene”, explica in 2021 un profesor din cadrul Institutului „Horia Hulubei”.

Conducerea Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară- Horia Hulubei (IFIN-HH), instituția care administrează proiectul din partea statului român, susținea că această decizie este una tehnică și că „Laserul de la Măgurele” era funcțional în 2021.

„Sunt echipe care deja fac proiecte de cercetare. Laserul este funcțional. Sunt mai multe etape pentru acest proiect, dar el este funcțional. Este util și acum. Nu este adevărat că laserul nu este util, că nu este operațional. Aceste lucruri sunt minciuni”, susținea pentru Europa Liberă Nicolae Mărginean, directorul institutului.

De menționat că Mărginean a preluat conducerea institutului de la Nicolae Zamfir. Fapt contestat si castigat in instanta de Piperea si Asociatii.

Sursa: Georghe Piperea Facebook, Europa Libera


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online