VEZI FILM … la Cinema Astra Brașov!

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Lifestyle, STIRILE ZILEI

VEZI FILM LA CINEMA! aduce publicul în sala cinematografului Astra din Brașov în perioada 18-22 septembrie și 9 -13 octombrie 2023.

Asociația Enkidu invită, timp de două săptămâni, copii de la școlile din oraș la cinematograf pentru a trăi experiența vizionării unui film într-o sală de cinema nouă, în condiții tehnice de excepție și cu un program de filme de lung și scurt metraj pentru copii.

Reincluderea unui cinematograf pe harta culturală a orașului este un eveniment fericit, chiar dacă doar accidental încă la nivel național. Publicul aflat în pericol este cel foarte tânăr. Lipsa de timp a părinților, accesul la platforme și gadget-uri, transformă cinema-ul, pentru acest tip de public, într-o instituție desuetă.

VEZI FILM LA CINEMA! oferă filme pentru copii, lungmetraje produse în țările nordice și filme de scurt metraj românești.

În prima săptămână din cadrul proiectului vor învăța drumul spre cinematograf copiii de la Liceul „Andrei Mureşanu” Braşov și de la Școala Gimnazială Nr. 25 Brașov.

Programul zilnic al proiecțiilor de film din luna septembrie:

  • 8.30-10.30 – PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE (Norvegia, 2013, Regia: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans – 73 min.) și MIRIAM (România, 2021, Scenariul regia: Radu Nicolae – 4 min.)
  • 10.30-12.30 – CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII (Norvegia, 2013, Regia: Christian Lo – 74 min.) și OPINCI (România-Franța, 2019, Regia: Anton & Damian Groves – 18 min.)

Cinema-ul înseamnă socializare, experiență culturală, lecții de educație publică, respect pentru creație, sprijin al unei industrii care are nevoie, în primul rând, de public.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro