stiridinromania.ro

Ungaria pune securitatea energetica pe primul loc

In Actualitate, STIRILE ZILEI
PÉTER SZIJJÁRTÓ Ungaria
virtualmag.ro

Ministrul de externe Peter Szijjatos a spus că Ungaria refuza sa abandoneze securitatea aprovizionării cu energie, adăugând că guvernul a protejat în primul rând interesul național.

Ministrul de externe a declarat că Ungaria își va retrage aprobarea asupra oricăror sancțiuni care ar face imposibil tranzitul petrolului și gazelor naturale rusești către țară, deoarece acest lucru i-ar compromite securitatea energetică.

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, a declarat că, deși Ungaria a votat până acum pentru toate pachetele de sancțiuni ale Uniunii Europene, a trebuit să se confrunte cu atacuri „nedrepte” din partea partenerilor.

„Aceasta este o problemă reală de securitate energetică, deoarece în prezent este imposibil din punct de vedere fizic să conduceți economia fără țițeiul rusesc”, a spus ministrul Szijjártó.

Aproximativ 20.000 de tone pe zi, sau 65 la sută din consumul de petrol al Ungariei, provin din Rusia prin intermediul conductei Friendship, a spus el, adăugând că nu sunt disponibile rute alternative de aprovizionare pentru înlocuirea acestei cantități.

Secțiunea croată a conductei Adriatice are limitări majore de capacitate, a spus ministrul Szijjártó, în timp ce dezvoltarea infrastructurii necesare ar necesita investiții enorme.

Având în vedere circumstanțele, Ungaria, a spus el, nu a avut timp să-și modifice rafinăria pentru a trece la un alt tip de țiței și nu știe încă exact cât va costa aceasta.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online