stiridinromania.ro

Ce poti pati daca porti sutienul gresit

In Lifestyle
sutienul gresit
virtualmag.ro

Un studiu de chiropractic și osteopatie a constatat multe femei poarta sutienul gresit. 80% dintre femei poartă mărimea incorectă a sutienului, 70% dintre femei purtând altele prea mici și 10% purtând altele prea mari. Această statistică nu este neaparat o surpriză, deoarece găsirea mărimii potrivite poate fi dificilă.

Durerea provocata de sârma care stă prea strâns pe cutia toracică sau abraziunile lăsate de o bretea care se înfige în piele pot fi familiare. Purtarea unui sutien prea mic, prea mare, prea vechi sau prea întins nu va fi niciodata o experiență plăcută.

Deși nicio cercetare nu pare să sugereze că purtarea unei mărimi incorecte a sutienului poate provoca consecințe grave asupra sănătății tale, multe surse citează durere și disconfort.

Durere de sâni
Unul dintre primele lucruri pe care le puteți observa cand purtati un sutien de mărime greșită este durerea de sâni. Plângerile vin in general de la persoanele cu dimensiuni mai mari ale cupei pentru sâni, care fac sport rar sau care sunt în premenopauză.

Dacă sutienul tău este prea mic, îți poate lasa urme în sâni – dacă este prea mare, sânii tăi pot avea prea mult spațiu și pot deveni predispuși să sară, contribuind la sensibilitate.

În cele din urmă, dacă suferiți de asimetrie a sânilor sau alte anomalii, s-ar putea să aveți impresia că fiecare sutien are mărimea greșită. Din acest motiv, puteți lua în considerare o operatie.

Desigur, pot exista și alte cauze ale durerii de sân, inclusiv sarcina, alăptarea, menstruația și exercițiile fizice.

Dureri de spate
În timp ce cercetările privind corelația dintre sutienele nepotrivite și durerile de spate sunt adesea neconcludente sau conflictuale, există unele studii care sugerează o legătură.

Mai mult, un procent mare de femei poartă mărimea greșită a sutienului, în special femeile cu sânii mai mari. Cercetările sunt clare că sânii mai mari provoacă dureri de spate.

Sprijinul necorespunzător al sânilor poate contribui direct sau indirect la durerea de spate.

Oricum, încearcă să prioritizezi găsirea sutienului cu mărimea potrivită. Volumul cupei dvs. ar trebui să corespundă cu volumul sânilor.

Dureri de umăr și de gât
Femeile cu sânii mari pot avea, de asemenea, dureri de umăr și gât. Sutienele concepute pentru sânii mai mari vin adesea cu bretele mai mari pentru a dispersa greutatea și pentru a oferi mai mult suport. Aceste bretele pot provoca dureri de umăr, care pot contribui și la durerile de gât.

Cercetările arată că micsorarea sânilor îmbunătățește simptomele macromastiei.

Abraziuni ale pielii și rosaturi
Un sutien prea strâmt poate provoca cu ușurință abraziuni ale pielii și rosaturi din cauza frecării constante de piele. Puteți vedea linii roșii in locurile de contact cu sutienul, inclusiv peste bust, sub bust, spate sau umeri.

Pe lângă corectarea mărimii sutienului, s-ar putea să descoperi că folosirea unui prelungitor de bretele sau găsirea unui alt material sau textură pentru sutien este de ajutor.

Durere toracică
Sutienele stau chiar deasupra cutiei toracice. Când purtați unul prea strâns, se poate simți ca va strange prea tare și va poate provoca durere.

Sutienele cu sârmă sunt de obicei vinovatul numărul unu pentru durerea asociată cutiei toracice. Deși nicio cercetare nu pare să sugereze că acest lucru va provoca daune reale zonei, dacă vă confruntați cu disconfort, ar merita să căutați și alte stiluri de sutiene.

Lasarea sanilor
Sutienele sunt concepute pentru a-ți ridica sânii și pentru a oferi sprijin, dar dacă porți mărimea incorectă, ele pot face exact opusul. Unul care este prea mare, de exemplu, poate lăsa prea mult loc pentru sânii tăi în loc să ofere sprijinul de care au nevoie.

Postura proasta
Mai multe dintre durerile menționate – dureri de sân, spate, umăr și gât – pot duce la o postură proastă. Durerea poate face o persoană să se încline înainte în efortul de a o atenua. Postura proastă poate exacerba durerile de spate, umăr sau gât, creând un cerc vicios.

Disconfort general și jenă
Nu în ultimul rând, un sutien nepotrivit ar putea pur și simplu să te facă să te simți inconfortabil și jenata. Sânii tăi ar putea ajunge să se reverse din sutien, determinând îmbrăcămintea să nu se potrivească pe corpul tau.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online