Un nou ministru plagiator – de data asta, la cârmele învăţământului românesc

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cristina RIZEA Campeanu

Și-au furat plagiatele, acum vor să fure şi viitorul copiilor noştri! Nu le vom permite!

Sistemul de învăţământ se află în criză. Autorul, posesorul portofoliului de ministru, se comportă, la cârma Educaţiei, la fel cum s-a comportat şi în teza sa de doctorat: plagiază cu neruşinare, croindu-şi parcursul către funcţii politice înalte şi servindu-şi cu loialitate stăpânii.

Cu 11 titluri de Doctor Honoris Causa şi un CV academic vast, care include posturi precum fost rector la USAMV Bucureşti şi fost lider al rectorilor din România, se pare că furtul academic i-a servit de minune acestui personaj.

În faţa unor jurnalişti precum Emilia Șercan, însă, reţeta succesului politic al oamenilor sistemului nu funcţionează. Ea nu funcţionează nici în faţa tinerilor.

Reţeta pare să sune cam aşa: 1. impostura, esenţială pentru posturi înalte şi 2. în viaţă câştigi cu un truc: a fi politruc.

„Cred că, în momentul de faţă, guvernanţii ar trebui să desfăşoare următorul studiu în şcoli şi universităţi: să meargă şi să întrebe elevii, studenţii şi profesorii cu studii pe bune ce părere au despre această situaţie. Cum se raportează ei, oare, la ministrul plagiator care le decide soarta? Eu mi-am învăţat copiii altfel: nu, nu funcţionează aşa. Golanul din curtea şcolii poate să ajungă oricât de departe prin tehnici de copiat ireproşabile şi mituindu-şi superiorii, dar degeaba. Eşecul îi este predestinat. Copiii şi tinerii din ziua de astăzi ştiu că munca, dreptatea şi dedicarea sunt singurele care pot clădi cariere şi societăţi durabile. Îi vedem pe tinerii constănţeni, protestând activ împotriva acestui ministru: ei nu acceptă că se poate şi prin impostură, şi prin politicianism”, a declarat Cristina Rizea, deputată de Constanţa.

Între timp, moţiunea depusă împotriva lui Cîmpeanu rămâne nesemnată în Camera Deputaţilor, ceilalţi parlamentari tolerându-i acestui ministru să guverneze în continuare soarta tinerelor generaţii.

Cîmpeanu să stea departe de educaţia copiilor! Ideal, la fel şi Ciucă şi PNL. Să stea departe şi de universităţi şi de orice instituţie care găzduieşte copii şi tineri.

Nu mai putem tolera ca astfel de personaje să pună sub semnul întrebării viitorul copiilor noştri.

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...
100 de ani de la Conferința româno-sovietică de la Viena – Academia Română, Filiala Iași

Istoria relațiilor internaționale și contemporană la A.D. Xenopol, Iași

Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române Filiala Iași are două departamente importante: Departamentul de istorie a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro