Un cămin modern și luxos pentru studenții Universității de Vest din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Foto: Imagini fabuloase din căminul de lux al UVT! În ce stadiu este obiectivul şi când se vor caza primii studenţi?

Cea mai modernă cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara se apropie de momentul inaugurării, după mai bine de un deceniu de la așezarea pietrei de temelie. Amplasat în Complexul Studențesc, în spatele clădirii BRD, acest cămin va avea o capacitate de aproximativ 650 de locuri.

Clădirea are un parter și șapte etaje, fiind dispuse 31 de camere pe fiecare nivel, cu excepția ultimului etaj, care va găzdui spații tehnice și încăperi comune. Fiecare cameră va putea caza cel mult trei studenți, iar condițiile vor fi asemănătoare cu cele din campusurile universităților de elită din lume.

Fiecare cameră va dispune de baie proprie, televizor și frigider, iar accesul în cămin se va face pe baza unei cartele. De asemenea, în fiecare încăpere vor fi aparate de climatizare și detectoare de fum. Pentru studenții cu dizabilități vor fi amenajate camere separate, în care vor fi cazate cel mult două persoane.

Pe fiecare etaj va fi amenajată o bucătărie, o sală de mese și o spălătorie. În plus, studenții vor avea la dispoziție camere comune pentru diverse activități, iar căldura va fi asigurată de o centrală proprie. Pentru a facilita accesul în clădire, aceasta va fi dotată cu șase lifturi.

Un alt avantaj al acestui cămin este faptul că la parterul clădirii va funcționa o grădiniță cu program prelungit, care va putea primi aproximativ 100 de copii. Astfel, studenții care au copii vor avea o soluție convenabilă pentru îngrijirea acestora.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenților, căminul va dispune și de o parcare spațioasă la subsol, astfel încât aceștia nu vor avea probleme în ceea ce privește mașinile personale.

Investiția în construcția acestui cămin se ridică la suma de 16 milioane de euro. Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara estimează că acest obiectiv va fi inaugurat în luna mai a anului următor. Astfel, în toamna lui 2024, căminul de lux al UVT va putea găzdui primii studenți.

Chiar dacă lucrările se apropie de finalizare, mai sunt de realizat mici finisaje interioare și racordurile la apă și gaz, precum și căile de acces spre parcare. Construcția căminului a început în anul 2013, dar a fost întreruptă de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri. De asemenea, firma contractată inițial pentru lucrări a intrat în insolvență, fiind necesară organizarea unei noi licitații.

Astfel, acest cămin modern va aduce un plus de confort și condiții de trai superioare în mediul academic din Timișoara, oferind studenților un loc de cazare modern și funcțional, care să se apropie de standardele internaționale.

Sursa: www.sursadevest.ro

Cel mai modern cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara se apropie de momentul inaugurării la mai bine de un deceniu de la așezarea pietrei de temelie.

Este vorba despre căminul situat în Complexul Studențesc, în spatele cladirii BRD, care va avea o capacitate de aproximativ 650 de locuri.

Clădirea, cu parter și şapte etaje, are 31 de camere pe fiecare nivel, cu excepţia ultimului etaj, acolo unde sunt spaţii tehnice şi încăperi comune.

În fiecare cameră vor fi cazaţi cel mult trei studenţi, iar condiţiile vor fi asemănătoare cu cele din campusurile universităţilor de elită din lume.

Fiecare cameră are baie proprie şi va fi dotată cu televizor și frigider, iar accesul se va face pe bază de cartelă.

De asemenea, în fiecare încăpere vor fi aparate de climatizare și detectoare de fum.

Studenţii cu dizabilităţi vor avea la dispoziţie camere separate, în care vor fi cazate cel mult două persoane.

Pe fiecare etaj va fi amenajată o bucătărie, a sală de mese și o spălătorie.

În plus, studenții vor avea la dispoziție camere comune, în care pot desfășura diverse activități, iar căldura va fi asigurată de o centrală proprie.

Clădirea este dotată cu şase lifturi, iar la parter va funcționa o grădiniță cu program prelungit, la care vor putea învăța aproximativ 100 de copii.

Studenții nu trebuie să își facă griji nici în privința mașinilor personale, întrucât la subsol va fi amenajată o parcare spațioasă.

Valoarea investiției este de 16 milioane de euro, iar reprezentanții UVT spun că obiectivul va fi inaugurat în luna mai a anului următor.

Asta înseamnă că în toamna lui 2024, căminul de lux al UVT va putea găzdui primii studenţi.

Mai sunt de realizat mici finisaje interioare și racordurile la apă și gaz, dar și căile de acces spre parcare.

Construcția căminului a început în anul 2013, dar lucrările au fost întrerupte de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri.

În plus, firma contractată inițial a intrat în insolvență și a fost nevoie de organizarea unei noi licitații.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro