Turul Virtual al Muzeului Sportului – o experiență captivantă a istoriei sportului românesc

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport, STIRILE ZILEI

Agenția Națională pentru Sport (ANS) a anunțat lansarea proiectului inovator “Turul Virtual al Muzeului Sportului”. Această inițiativă reprezintă rezultatul colaborării dintre ANS și startup-ul PanoRender, specializat în dezvoltarea de medii virtuale captivante. Scopul acestui proiect este de a aduce la viață istoria sportului românesc într-un mod captivant și educativ.

Turul virtual al Muzeului Sportului reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea accesului la educația sportivă și la istoria sportului românesc. Prin intermediul acestei platforme, vizitatorii au ocazia de a urmări expozițiile virtuale și de a interacționa cu exponatele într-un mod captivant. De asemenea, prin tehnologia de ultimă generație utilizată, ambasadorii sportului românesc au fost aduși în cadrul turului virtual pentru a povesti despre parcursul lor și despre drumul către medalii.

Printre ambasadorii care vă așteaptă în acest tur virtual se numără Ana Maria Popescu, Vali Caciureac, Anișoara Cușmir, Otilia Bădescu, Marian Drăgulescu, Lăcrămioara Perijoc, Roxana Bacșiș, Monica Roșu, Filip Ghiorghi și Alina Dumitru. Aceștia vă vor oferi informații inedite despre realizările lor și despre drumul către succes.

Necesitatea acestui tur virtual este evidentă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, promovarea valorilor sportului este esențială pentru dezvoltarea tinerilor și pentru construirea unei societăți sănătoase. Turul virtual al Muzeului Sportului oferă o platformă excelentă pentru a inspira și educa tinerii sportivi și pasionații de sport.

În al doilea rând, acest proiect contribuie semnificativ la conservarea și păstrarea patrimoniului sportiv românesc pentru generațiile viitoare. Prin aducerea în prim-plan a momentelor istorice ale sportului și a realizărilor excepționale ale campionilor noștri, fiecare vizitator virtual este invitat să descopere într-o experiență imersivă unică viața și performanțele celor 10 ambasadori sportivi.

În plus, acest tur virtual oferă o experiență interactivă în care vizitatorii pot explora expozițiile și exponatele la viteză proprie, pot afla detalii legate despre evenimente și personalități sportive importante și pot participa la activități interactive care aduc sportul în inimile lor.

Este important de menționat că turul virtual al Muzeului Sportului este disponibil online pe orice dispozitiv (laptop, tabletă, telefon mobil) direct de pe site-ul oficial al muzeului. Agenția Națională pentru Sport îi invită pe toți cei interesați să descopere această experiență captivantă și educativă și să se bucure de explorarea istoriei sportului românesc.

Agenția Națională pentru Sport (ANS) anunță cu entuziasm un proiect inovator – Turul Virtual al Muzeului Sportului – bazat pe o colaborare realizată în cadrul Proiectul România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului. Alături de PanoRender, startup axat pe dezvoltarea de medii virtuale captivante, am realizat un tur virtual remarcabil al Muzeului Sportului din București, care aduce la viață istoria sportului românesc într-un mod captivant și educativ.

Turul Virtual al Muzeului Sportului reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea accesului la educația sportivă și la istoria sportului românesc. Acesta le oferă vizitatorilor o experiență interactivă și informativă de neuitat, permițându-le să urmărească expozițiile virtuale și să interacționeze cu exponatele într-un mod captivant. Prin tehnologia de ultimă generație folosită a fost posibilă aducerea ambasadorilor sportului românesc în cadrul turului virtual pentru a povesti despre parcursul lor. Ana Maria Popescu, Vali Caciureac, Anișoara Cușmir, Otilia Bădescu, Marian Drăgulescu, Lăcrămioara Perijoc, Roxana Bacșiș, Monica Roșu, Filip Ghiorghi și Alina Dumitru vă așteaptă cu informații inedite despre drumul către medalii. 

Performanța și educația se construiesc întotdeauna de la bază, iar baza o reprezintă tânăra generație, spre care trebuie să ne aplecăm cu multă atenție. Cred foarte mult în puterea exemplului și mi-aș dori ca marii sportivi să își ia foarte în serios rolul de ambasadori ai sportului, să le vorbească oamenilor despre frumusețea mișcării, despre beneficiile ei, despre bucuria de a face performanță și de a-ți reprezenta țara cu cinste. Le mulțumesc celor zece ambasadori care au fost alături de noi în acest proiect și sper ca exemplul lor să motiveze cât mai multă lume, de la mic la mare. Performanțele lor trebuie cunoscute, istoria sportului  românesc este plină de exemple de mari reușite, iar Muzeul Sportului vă așteaptă pentru a accesa aceste file de istorie, a declarat doamna Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport. 

Necesitatea Turului Virtual 

Promovarea Valorilor Sportului: Agenția Națională pentru Sport consideră că educația și promovarea valorilor sportului sunt fundamentale pentru dezvoltarea tinerilor și pentru construirea unei societăți sănătoase. Turul Virtual al Muzeului Sportului oferă o platformă excelentă pentru a continua să inspirăm și să educăm tinerii sportivi și pasionații de sport.

Conservarea Patrimoniului Sportiv: Prin acest proiect, Agenția Națională pentru Sport contribuie semnificativ la conservarea și păstrarea patrimoniului sportiv românesc pentru generațiile viitoare. Acesta aduce în prim-plan momentele istorice ale sportului și realizările excepționale ale campionilor noștri, fiecare vizitator virtual fiind invitat să-i descopere pe toți cei 10 ambasadori sportivi într-o experiență imersivă unică.

Dezvoltarea Experienței Sportive: Turul virtual oferă o experiență interactivă în care vizitatorii pot explora expozițiile și exponatele la viteză proprie, pot afla detalii legate despre evenimente și personalități sportive importante și pot participa la activități interactive care aduc sportul în inimile lor.

Suntem încântați că am avut oportunitatea de a contribui la promovarea sportului în rândul tinerilor din România prin soluțiile noastre. Cifrele rezultate ne arată un interes în creștere pentru mișcare și activități sportive și avem încredere că acesta este doar începutul în educarea și dezvoltarea unui viitor de oameni sănătoși.  Ne bucură în mod special deschiderea instituțiilor publice de a colabora cu mediul privat în vederea digitalizării mediilor culturale, dar și al evenimentelor pe care le organizează. Credem că prin soluțiile de digitalizare pe care le oferim la PanoRender putem aduce o contribuție semnificativă în conservarea patrimoniului cultural al României. Scopul nostru este acela de a oferi în primul rând accesibilitatea tuturor celor care nu pot ajunge fizic în anumite locuri sau medii culturale, dar și de a veni în spriinul oamenilor cu experiențe digitale noi care să le îmbunătățească viața de zi cu zi,  a declarat Andrei Cristian Turcu, cofondator PanoRender.

Turul virtual al Muzeului Sportului este disponibil online pe orice dispozitiv (laptop, tabletă, telefon mobil)  direct de pe site-ul oficial al muzeului https://www.360design.ro/proiecte/muzeul_sportului. Agenția Națională pentru Sport invită cu căldură publicul larg să descopere această experiență captivantă și educativă și să se bucure de explorarea istoriei sportului românesc.Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Agenția Naţională pentru Sport
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Start la o nouă ediție Dințișorii Veseli. dm drogerie markt și Colgate aduc din nou zâmbete în grădinițe

Într-o lume în care zâmbetele deschid uși, dm drogerie markt își invită din nou prietenii mici și mari într-o...

Read More...
ruxi dumitrescu

Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!

"Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!" Așa isi incepe astazi postarea Federația Română de Volei, care ne-a anunțat ca...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro