Misiune de sprijin a cetățenilor ucraineni evacuați din Israel

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

O aeronavă a ajuns în această dimineață pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, transportând 155 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel. Aceasta este a doua acțiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel și a fost realizată cu succes.

Pentru a asigura asistență medicală de specialitate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj a mobilizat echipe medicale SMURD. De asemenea, ISU Cluj va asigura transferul de la aeroport spre oraș, inclusiv la gară și autogară. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va oferi spații temporare de cazare pentru cetățenii evacuați.

La sosirea în țară, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări vor asigura în regim de urgență permisul de intrare pe teritoriul României pentru cetățenii evacuați și vor acorda un regim prioritar pentru procedurile de trecere a frontierei. OIM va sprijini, de asemenea, cetățenii ucraineni care doresc să părăsească ulterior România și nu au resurse financiare, asigurându-le cazare temporară și hrană în acest interval.

Întreaga misiune de evacuare a fost coordonată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), iar succesul acesteia a fost posibil datorită implicării rapide a tuturor instituțiilor implicate în gestionarea acestei situații.

Această acțiune de sprijin pentru cetățenii ucraineni evacuați din Israel subliniază solidaritatea și buna cooperare dintre România și Ucraina în situații de criză. Prin oferirea de asistență medicală și cazare temporară, România demonstrează încă o dată angajamentul său în a ajuta țările partenere în momente dificile., a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Bugetare participativă la nivelul județului Tulcea!

Consiliul Județean Tulcea implementează bugetarea participativă

Consiliul Județean Tulcea va implementa în 2024 mecanismul de bugetare participativă, oferind cetățenilor posibilitatea de a propune și vota...

Read More...
Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro