Stiri Guvernul României

BY: In Actualitate, Articole

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Economia României a reușit creșterea cu 49 de miliarde de euro în 2022, comparativ cu anul precedent. În termeni nominali, această majorare realizată într-o perioadă dificilă, echivalează cu întreg Produsul Intern Brut al României din anul 2002.

Este o performanță extraordinară datorată activității susținute a mediului de afaceri și soluțiilor găsite împreună în urma consultărilor, prin care ne-am asigurat că investițiile redobândesc rolul prioritar pe agenda guvernamentală.
La nivelul Cabinetului, vom continua să susținem mediul antreprenorial din România și antreprenorii români, pentru a se profila cât mai bine atât în țară, cât și pe piața europeană și internațională. Vom sprijini capitalul românesc să dobândească mai multă consistență, să crească și să devină un competitor de același nivel, la aceleași standarde, cu investitorii străini.

Faptul că am reușit să atragem 11,3 miliarde de euro fonduri europene în cursul anului trecut, o performanță administrativă, a avut un rol major în realizarea creșterii economice. Factorul de multiplicare al fondurilor europene este trei, ceea ce subliniază încă o dată rolul definitoriu al finanțărilor comunitare în rezultatele economiei românești și în asigurarea bugetului necesar susținerii programelor sociale de sprijin.
Vom continua această direcție în 2023 pentru a susține prognoza favorabilă a economiei românești.

Citeste tot articolul aici: Read More

Sursa si foto: facebook.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

27 arrested in Spain for laundering over EUR 65 million drug profits

Dismantlarea unei rețele criminale de trafic de droguri și spălare de bani de către Poliția Națională spaniolă, cu sprijinul Europol.

Poliția Națională spaniolă (Policía Nacional), sprijinită de Europol, a dezmembrat o rețea criminală implicată în traficul de droguri și...

Read More...
Remarks by President Biden and President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine Before Bilateral Meeting

S.U.A.: “Oval Office: Angajamentul nostru pentru Ucraina”

Președintele Biden a declarat în cadrul unei întâlniri cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, că nicio națiune nu poate fi...

Read More...

Astăzi a început Superliga de Șah din 2023!

Astăzi a început Superliga de Șah 2023, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea șahului din România. Competiția...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro