“Spitalul Județean Târgoviște atrage medici de calitate în diverse specializări”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine – incomod-media.ro

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a reușit să depășească problema lipsei de medici în anumite specialități, atrăgând profesioniști tineri și dornici să-și construiască o carieră aici. Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și a spitalului au lucrat împreună pentru a aduce medici de calitate în Târgoviște, iar rezultatele au început să se vadă.

Un exemplu în acest sens este redeschiderea unui cabinet de Medicină Sportivă în Policlinica Spitalului Județean din Târgoviște. Acest lucru este considerat un mare succes, deoarece puține instituții medicale din sudul țării au această specialitate în structura lor.

Dr. Matei Cristescu, medicul responsabil de cabinetul de Medicină Sportivă, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Județean din Miercurea-Ciuc. Dr. Cristescu a făcut o impresie bună încă de la prima întâlnire, fiind deschis, politicos și pregătit să facă față tuturor provocărilor profesionale.

Deja, pacienții se înghesuie să obțină o programare în cabinetul de Medicină Sportivă din Târgoviște. Sportivii profesioniști și amatori, precum și persoanele care doresc să practice o disciplină sportivă în afara competițiilor, au nevoie de consultațiile și recomandările medicului. Chiar și copiii, tinerii și adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness ar trebui să solicite îndrumarea specialistului în Medicină Sportivă, deoarece nu este indicat să facem sport fără a avea indicațiile potrivite.

Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni, iar sportivii sunt obligați să își reînnoiască acest aviz periodic pentru a putea participa la competiții. Dr. Cristescu recomandă și celor care practică sportul de agrement și de întreținere să treacă pe la cabinetul său pentru a obține o adeverință medicală. Este important să nu facem sport după capul nostru și să respectăm indicațiile medicului.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă din Târgoviște, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG și analize de sânge și de efort. Pe viitor, gama de investigații va fi diversificată, conform informațiilor furnizate de dr. Cristescu.

Programul cabinetului de Medicină Sportivă este de luni până vineri, între orele 08:00 și 15:00. Pentru programări, pacienții pot suna la numărul de telefon 0725.789.788.

Reușita atragerii de medici tineri și competenți în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este rezultatul eforturilor depuse de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și a spitalului. Aceste demersuri demonstrează angajamentul lor de a sprijini sistemul sanitar din județ și de a asigura servicii medicale de calitate pentru comunitatea locală.

Este important ca astfel de inițiative să fie promovate și susținute, deoarece contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului medical din România, oferind pacienților acces la specialiști bine pregătiți și la servicii de înaltă calitate.

Sursa: incomod-media.ro

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro