“Școala Gimnazială Boldur adună fonduri pentru educația rurală prin Timotion”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine! Proiect inedit la Școala Gimnazială Boldur – Redeșteptarea

În acest an, Școala Gimnazială Boldur a fost selectată ca unul dintre cele 12 proiecte care fac parte din Timotion. Această unitate de învățământ a strâns suma de 10.375 de lei pentru implementarea proiectului lor intitulat “Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine”.

Timotion este un eveniment sportiv care reuneste oamenii pasionați de mișcare și care cred în proiecte benefice comunității locale. Scopul proiectului școlii din Boldur este de a oferi elevilor săi contexte de învățare real-life, într-o atmosferă călduroasă și prietenoasă. Cadrul didactic și elevii liceeni și studenți voluntari, în număr de șapte, își propun să aducă mai multă valoare în comunitatea educațională din zona rurală. De asemenea, în fiecare lună, pe parcursul a șase luni de proiect, toți elevii ciclului primar al Școlii Gimnaziale Boldur vor participa la activități care vizează dezvoltarea personală și care le vor îmbunătăți abilitățile de viață.

În lipsa resurselor și finanțării adecvate, mulți copii din mediul rural nu beneficiază de o educație de calitate. Prin urmare, reprezentanții școlii invită pe toată lumea să facă o diferență prin donarea de fonduri pentru educație și astfel să sprijine dezvoltarea acestei comunități rurale.

Până în prezent, în cadrul proiectului au avut loc diverse activități, cum ar fi Atelierul de Lectură în livada Școlii Gimnaziale Boldur, eveniment la care a fost prezentă Maria Gheorghiu, președinte al Asociației OvidiuRo, și coordonatorului proiectului, profesorul Marin Popescu. De asemenea, au avut loc și Atelierul Gastronomic, unde elevii au învățat tainele bucătăriei, precum și Atelierul de Public Speaking, o experiență utilă și valoroasă. În viitorul apropiat, în luna decembrie, va avea loc Festivalul Prieteniei, activitatea finală inclusă în proiectul “Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine”.

În realizarea proiectului, Școala Gimnazială Boldur beneficiază de sprijinul unor parteneri, precum profesorul Marin Popescu, directorul Departamentului pentru Relaţia cu Mediu Preuniversitar în cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar alături de el și-a oferit voluntariatul și doi studenți. De asemenea, profesorul de gastronomie Ionuț Borlovan și Primele și Consiliului Local regiune Boldur sunt parteneri indispensabili, deoarece ei au pus la dispoziție sala de sport și autocarele școlare pentru transportul elevilor la activități.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Școala Gimnazială Boldur s-a aflat anul acesta pe lista celor 12 proiecte Timotion. Unitatea de învățământ a adunat suma de 10.375 de lei pentru implementarea proiectului ”Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine”.

Timotion este evenimentul sportiv care aduce laolaltă oamenii care iubesc mișcarea și care cred în proiecte benefice comunității în care trăiesc.

”Dorim să oferim elevilor noștri contexte reale de învățare, într-o atmosferă, caldă și prietenoasă, convinși fiind de faptul că deprinderile bune se învață la vârste fragede. Alături de o echipă de șapte dascăli inimoși și dedicați, împreună cu elevii liceeni și studenți voluntari, dorim să aducem mai multă valoare în comunitatea educațională din rural. În fiecare lună, pe parcursul celor șase luni de proiect, toți elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale Boldur au participat la activități de lectură, ateliere culinare, de public speaking și dezvoltare personală, sportive și financiare, prin care își vor îmbunătăți abilitățile pentru viață. Prin acest proiect dorim să punem în valoare talentele și capacitățile copiilor din școala noastră și să stimulăm participarea lor la acțiuni variate de educație care să îi pregătească pentru viața în comunitate. Din păcate, mulți copii din mediul rural nu au acces la educație de calitate din cauza lipsei de resurse și finanțare, dar fiecare dintre noi poate face o diferență prin donarea de fonduri pentru educație”, spun reprezentanții școlii.

De la demararea proiectului au avut deja loc un Atelier de Lectură în livada Școlii Gimnaziale Boldur, în compania invitatei speciale Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRO și a coordonatorului de proiect prof. Marin Popescu, un Atelier Gastronomic, în cadrul căruia elevii au deprins tainele bucătăriei, un Atelier de Public Speaking (cum să vorbești în public) – o experiență de învățare deosebit de utilă și valoroasă, dar și diverse activități sportive. În luna decembrie urmează să aibă loc Festivalul Prieteniei, activitatea finală cuprinsă în proiectul ”Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine”.

Parteneri în proiect sunt prof. Marin Popescu, directorul Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar în cadrul Universității de Vest din Timișoara, alături de doi studenți voluntari; prof. de gastronomie Ionuț Borlovan; Primăria și Consiliul Local Boldur, care au pus la dispoziție Sala de Sport Boldur și microbuzele școlare pentru transportul elevilor la activități.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro