Haosul în trafic pe Calea Şagului din Timişoara, din cauza lucrărilor de refacere a asfaltului spre vama Moraviţa

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Haos pe Calea Şagului, din cauza lucrărilor la partea carosabilă! Când se va încheia coşmarul şoferilor?

Refacerea asfaltului pe drumul de ieșire din Timișoara spre vama Moravița a creat haos în trafic, cu cozi de mașini care se întind pe câțiva kilometri indiferent de oră. Deși lucrările au fost programate și în timpul orelor de vârf, aceasta nu a făcut decât să agraveze situația, iar un drum care în mod normal ar dura câteva minute, acum poate dura chiar și jumătate de oră.

Situația este cu atât mai revoltătoare pentru șoferi, având în vedere că există și alte șantiere care blochează zone din oraș, ducând la o circulație rutieră în pas al omului. Viceprimarul Roben Lațcău a declarat că traficul pe Calea Șagului va reveni la normal în câteva zile, odată cu finalizarea reabilitării pe sectorul de drum de la intersecția cu strada Ovidiu Cotruș până la sensul giratoriu de la Auchan.

Lucrările se desfășoară atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei, deoarece nu se poate circula pe suprafețele care au fost frezate sau asfaltate în aceeași zi. Această situație a creat nemulțumiri printre șoferi, însă este important pentru autorități să finalizeze cât mai repede acest sector de drum. Obiectivul este ca până la finalul săptămânii, adică până luni dimineața, acest sector să fie finalizat în întregime, inclusiv marcajele.

Dacă muncitorii vor respecta termenul impus, de luni se va putea circula fără probleme pe Calea Șagului. Realizarea marcajelor s-ar putea face în timpul nopții, când traficul rutier nu este la fel de intens ca în timpul zilei. În acest fel, se speră că impactul asupra circulației va fi minim.

Aceste lucrări de reabilitare a drumurilor sunt necesare pentru a asigura condiții de circulație sigure și confortabile pentru șoferi. Cu toate acestea, este important ca autoritățile să găsească soluții pentru a minimiza disconfortul creat în trafic și pentru a informa șoferii despre lucrările în desfășurare și alternativele de deplasare.

Sursa: www.sursadevest.ro

Se lucrează la refacerea asfaltului de ieşirea din Timişoara spre vama Moraviţa, inclusiv la orele de vârf, iar asta crează haos în trafic.

Cozile de maşini se întind pe câţiva kilometri, indiferent de oră, iar un drum de câteva minute a ajuns să dureze chiar şi jumătate de oră.

Revolta şoferilor este cu atât mai mare cu cât astfel de şantiere blochează mai multe zone din oraş, iar circulaţia rutieră se desfăşoară bară la bară.

CITEŞTE ŞI: Video: Accident teribil, provocat de un tânăr de 19 ani, aflat la volanul unui BMW! A „înfăşurat” în jurul unui stâlp, o maşină parcată

Viceprimarul Roben Laţcău spune că traficul pe Calea Şagului va reveni la normal, peste numai câteva zile, odată cu finalizarea reabilitării pe sectorul de drum de la intersecţia cu strada Ovidiu Cotruş până la sensul giratoriu de la Auchan.

“Lucrăm foarte mult pe timp de noapte, dar şi pe timp de zi, din păcate. Este genul de lucrare care nu permite ca în timpul zilei ca suprafeţele care au fost frezate peste noapte sau unde s-a asftaltat peste noapte, să fie circulate. Este clar că această gâtuire crează foarte multe nemulţumiri, din partea şoferilor, dar este important pentru noi ca acest sector de drum, până la Auchan, să fie finalizat cât mai repede. Obiectivul pe care l-am setat celor de la SDM este ca până duminică noaptea, adică până luni dimineaţa, acest sector să fie în întregime finalizat, la strat de uzură, până la sensul de la Auchan”, a anunţat viceprimarul Ruben Laţcău.

Dacă muncitorii vor respecta termenul impus, de luni se va circula fără probleme pe Calea Şagului.

Va mai fi necesară realizarea marcajelor, însă acest lucru s-ar putea face pe timp de noapte, când traficul rutier nu este la fel de intens, precum în timpul zilei.

CITEŞTE ŞI: Cercul european al teatrelor publice se închide la Timișoara: O nouă ediție a Conferinței Internaţionale ETCAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro