Schimbări majore pentru posesorii de câini American Bully XL în Marea Britanie!

BY: stiridinromania.ro In Externe, Lifestyle

Începând cu data de 14 noiembrie, intră în vigoare o nouă legislație în Marea Britanie, interzicând definitiv posesia câinilor de tip American Bully XL. Proprietarii acestor câini au acum la dispoziție o perioadă de tranziție, care se desfășoară până la 31 ianuarie 2024, pentru a aplica la un program de excepție sau pentru a solicita compensații legate de costurile de eutanasiere.

Pe durata perioadei de tranziție, proprietarii care doresc să-și păstreze câinii trebuie să aplice la un program de excepție. Cererile pentru certificatele de excepție sunt acum deschise.

Proprietarii care optează să-și eutanasieze câinele pot solicita compensații.

Pentru a primi un Certificat de Excepție, proprietarii trebuie să aibă o asigurare de răspundere civilă activă pentru câinele lor, să le fi fost implantat un microcip și să plătească taxa de aplicare.

Proprietarii trebuie, de asemenea, să furnizeze dovezi că câinele lor a fost sterilizat până la o anumită dată, în funcție de vârsta câinelui.

Dacă un American Bully XL are mai puțin de un an la 31 ianuarie 2024, trebuie sterilizat până la 31 decembrie 2024. Dacă un American Bully XL are mai mult de un an la 31 ianuarie 2024, trebuie sterilizat până la 30 iunie 2024.

Proprietarii care obțin cu succes un Certificat de Excepție trebuie să respecte cerințe stricte pe toată durata vieții câinelui. Acest lucru include menținerea câinelui în lesă și cu botniță în spațiile publice, precum și păstrarea câinelui într-un loc securizat pentru a preveni scăparea acestuia.

După perioada de tranziție, proprietarii fără Certificat de Excepție pot primi un cazier penal și o amendă nelimitată dacă se constată că se află în posesia unui câine de tip American Bully XL.

Pe durata perioadei de tranziție, proprietarii care nu mai doresc să-și păstreze câinii și care arrangează cu un veterinar eutanasierea lor pot aplica pentru compensații în acest sens. Proprietarii și medicii veterinari trebuie să completeze un formular pentru a face o astfel de solicitare.

Christine Middlemiss, Șeful Oficiului Veterinar, a declarat:

“Perioada de tranziție pentru câinii American Bully XL a început acum. Este important ca proprietarii să citească ghidul și să ia toate măsurile necesare. Acest lucru include aplicarea pentru un Certificat de Excepție dacă doriți să vă păstrați câinele și asigurarea că aceștia sunt antrenați cu botniță până la sfârșitul anului, deoarece câinele dvs. va trebui să fie cu botniță și în lesă în spațiile publice după 31 decembrie 2023.

“Creștătorii de American Bully XL ar trebui să fi oprit deja reproducerea câinilor lor și vă sfătuiesc pe toți proprietarii să faceți o programare cu veterinarul dvs. pentru a vă steriliza câinele American Bully XL cât mai curând posibil.”

Anunțul vine în urma introducerii, luna trecută, a unei legi care adaugă câinii de tip American Bully XL la lista câinilor interziși în baza Legii Câinilor Periculoși.

Această legislație prevede că, începând cu 31 decembrie, câinii de tip American Bully XL trebuie ținuți în lesă și cu botniță în spațiile publice și interzice reproducerea, vânzarea, publicitatea, daruirea, schimbul și abandonul acestor câini sau lăsarea lor să rătăcească.

Toate aceste măsuri asigură aplicarea rapidă a unor acțiuni decisive pentru protejarea siguranței publice.

Proprietarii pot accesa cele mai actualizate informații cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pe pagina dedicată, “Pregatiți-vă pentru interzicerea câinilor American Bully XL” – GOV.UK (www.gov.uk).

Proprietarii ai căror câini sunt periculos de agresivi sunt deja în încălcare a legii, iar autoritățile de aplicare a legii au un set complet de puteri pentru a le aplica penalități. În baza Legii Câinilor Periculoși, oamenii pot fi închiși pentru până la 14 ani, li se poate interzice dreptul de a deține animale și câinii periculoși pot fi eutanasiați.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro