“Sărbătoarea hramului Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Slobozia, organizată de Episcopia Sloboziei și Călărașilor”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia, a sărbătorit vineri, 8 septembrie 2023, hramul său, care marchează primul praznic din Anul Nou bisericesc, început la 1 septembrie. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care s-au numărat preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Marius Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, sub îndrumarea părintelui diacon Vasile Alin Badea. În cadrul slujbei, diaconul Albert Ionuț Abutoaei a primit harul preoției prin mâinile Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu și va deveni preotul parohiei Ograda din cadrul Protopopiatului Slobozia.

La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea praznicului sărbătorit și despre cinstirea și slava pe care Dumnezeu o acordă Maicii Domnului în ceruri. De asemenea, a menționat slujbele și rugăciunile oferite de toți credincioșii Maicii Domnului, precum și cuvintele de laudă alcătuite de sfinții și aleșii lui Dumnezeu în cinstea ei. Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să se bucure în această zi, deoarece s-a născut pe pământ Maica Vieții, Fecioara Maria, care a fost aleasă de Dumnezeu să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Episcop Vincențiu a oficiat slujba de parastas în memoria ctitorilor, slujitorilor și binefăcătorilor bisericii. În curtea parohială, Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un recital special pentru a marca „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”, precum și aniversarea a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Momentul artistic al Grupului de Cateheză „Speranța” a emoționat publicul prezent, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii acestui grup și toți cei implicați în organizarea acestui moment de înaltă ținută artistică. De asemenea, Preasfinția Sa a înmânat icoane copiilor din Grupul de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au participat și la slujba religioasă.

Această sărbătoare a reprezentat nu doar o ocazie de bucurie și aducere de mulțumiri pentru credincioși, ci și un moment de închinare și recunoștință față de Maica Domnului, care ocupă un loc important în credința creștină și este considerată un model de sfințenie și virtute.

Sursa: sf-esc.ro.

Vineri, 8 septembrie 2023, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia, și-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din Anul Nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte  preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Marius Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părintele diacon Vasile Alin Badea.

În cadrul Sfintei Liturghii, prin mâna Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, diaconul Albert Ionuț Abutoaei a primit harul preoției și va păstori parohia Ograda din cadrul Protopopiatului Slobozia.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea și slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cerești și despre slujbele și rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toți fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum și cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinții și aleșii lui Dumnezeu. Preasfinția Sa a spus credincioșilor prezenți că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieții, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

În curtea parohială, Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un adevărat recital, marcând în mod inedit „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” și momentul aniversar al Eparhiei – 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Acest moment artistic a emoționat auditoriul select, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța” și a felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înalță ținută artistică.

Preasfinția Sa a dăruit icoane copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat și la vremea chinonicului.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: sf-esc.ro
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro