Testarea elevilor pentru consumul de droguri va fi facută numai cu acordul părinţilor, explică ministrul Sănătăţii

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Testarea elevilor pentru consumul de droguri, explicată de ministrul Sănătăţii! În ce condiţii se va realiza o analiză toxicologică?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a liniștit publicul în legătură cu testarea elevilor pentru consumul de droguri, subiect care a fost extrem de controversat în ultimele zile. În cadrul unei dezbateri despre lupta împotriva corupției din sistemul sanitar, desfășurată la Timișoara, ministrul a clarificat că testele de depistare a consumului de droguri vor fi efectuate doar punctual, în cazurile în care există suspiciuni, și numai cu acordul părinților.

Alexandru Rafila a explicat că există două tipuri de teste: teste rapide care se pot efectua pe bază de urină sau salivă, și teste de confirmare care se realizează prin recoltarea de sânge. Rezultatul pozitiv al unui test rapid nu înseamnă automat că elevul consumă droguri, ci trebuie confirmat prin testul de sânge, care necesită intervenția unui specialist medical.

Ministrul Sănătății a subliniat că aceste analize toxicologice au scopul de a ajuta atât copiii care sunt implicați în consumul de droguri, cât și părinții care se confruntă cu această situație și nu știu cum să o gestioneze. În cazul în care suspiciunile de consum de droguri sunt confirmate pentru un elev, acesta va beneficia de consiliere psihologică, tratament și sprijin pentru reintegrarea în societate.

Este important de menționat că testarea elevilor pentru consumul de droguri nu va fi făcută în mod generalizat, ci doar în cazurile în care există suspiciuni întemeiate. Aceasta este o măsură preventivă și de intervenție care vizează protejarea și sprijinirea elevilor implicați în consumul de droguri, punându-se accentul pe asistența psihologică și reintegrarea acestora în societate.

Sursa: www.sursadevest.ro

Unul dintre subiectele cele mai controversate din ultimele zile, testarea elevilor pentru consumul de droguri, este lămurit de ministrul Sănătăţii.

Prezent la Timişoara, pentru o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei din sistemul sanitar, Alexandru Rafila i-a liniştit pe cei care se temeau de o testare în masă a copiilor.

Vor fi analize toxicologice punctuale, acolo unde există suspiciunea consumului de stupefiante şi doar cu acordul părinţilor.

 “Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor, la solicitarea acestora, dacă există suspiciuni de consum, sau la solicitarea personalului didactic dintr-o anumită şcoală dar, tot aşa, după acordul părinţilor. Există două tipuri de teste: teste rapide care sunt simplu de utilizat, se face testare din urină sau din salivă, iar rezultatul pozitiv al unui test nu înseamnă automat o confirmare a consumului de droguri, el trebuie ulterior confirmat printr-un test care se face din sânge și care, sigur că presupune o pregătire și o intervenție de natură medicală”, explică Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii mai spune că aceste analize toxicologice sunt menite să îi ajute atât pe copii care au fost prinşi în mrejele drogurilor, cât şi al părinţilor care nu pot gestiona situaţia de unii singuri.

Pentru că, în cazul în care suspiciunea de consum de stupefiante este confirmată, în cazul unui elev, acesta va beneficia de consiliere psihologică, tratament şi sprijin pentru reintegrarea în societate.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro