Restaurarea Fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște: Un nou reper cultural în Dâmbovița

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Încep lucrarile de restaurare și punere în valoare a fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște – incomod-media.ro

Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul de execuție pentru punerea în valoare a clădirii Fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște. Aceasta va fi restaurată și conservată în cadrul unui proiect în valoare totală de 21.790.929,67 lei. Din această sumă, 7.456.746,02 lei reprezintă fonduri nerambursabile SEE și Norvegiene 2024-2020, iar 864.186,51 lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Dâmbovița.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat că Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște va fi una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din regiune. Aceasta va fi inclusă în portofoliul Consiliului Județean alături de alte obiective istorice, artistice și naturale. Prin proiecte de restaurare și conservare implementate cu succes, județul Dâmbovița își promovează bogata moștenire culturală.

Investiția va include activități de consolidare a structurii, conservare și restaurare a componentelor arhitecturale ale clădirii, înlocuire și completare a instalațiilor interioare. De asemenea, proiectul va cuprinde amenajări de incintă și lucrări de refuncționalizare a mai multor spații interioare. Pentru termoizolație, fonoizolație și rezistență la incendiu vor fi folosite materiale specifice. Șarpanta veche va fi înlocuită cu una nouă, cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi. Finisajele interioare și exterioare vor fi refăcute, iar modelele istorice din pardoseala de mozaic din holul central vor fi conservate.

Pentru asigurarea accesibilității generale, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. La etajul corpului central, se vor amenaja spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii vor fi birouri administrative, spații muzeale și spații destinate activității de cercetare.

În zona de sud a clădirii, se vor construi o parcare publică cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. De asemenea, în curte va fi amplasată o fântână arteziană, iar împrejmuirea actuală va fi refăcută, menținându-se structura betonată a gardului.

Această inițiativă vine în contextul eforturilor de revitalizare a patrimoniului cultural și istoric al județului Dâmbovița. Investițiile în restaurarea și conservarea clădirilor de patrimoniu sunt esențiale pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale și istorice ale unei regiuni.

Sursa: incomod-media.ro

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 25 octombrie 2023, contractul de execuție pentru punerea în valoare a clădirii Fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște. Se vor realiza lucrări de conservare și restaurare în cadrul unui proiect în valoare totală de 21.790.929,67 lei – din care 7.456.746,02 lei fonduri nerambursabile SEE și Norvegiene 2024-2020 și 864.186,51 lei contribuția CJ Dâmbovița.

„Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște va fi una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din regiune! Ea va sta în portofoliul Consiliului Județean Dâmbovița alături de un important număr de obiective istorice, artistice și naturale din întregul județ, cu care ne mândrim și care au fost redate circuitului turistic și cultural al țării noastre prin proiecte de restaurare și conservare – implementate cu succes, care susțin și promovează bogata moștenire culturală cu care Județul Dâmbovița a fost binecuvântat!”, a precizat președintele CJ Dâmbovița.

Investiția include activități de consolidare a structurii, conservare și restaurare a componentelor arhitecturale ale clădirii și de înlocuire și completare a instalațiilor interioare. De asemenea, proiectul tehnic cuprinde amenajări de incintă și lucrări de refuncționalizare a mai multor spații interioare, pentru care se vor folosi materiale pentru termoizolație, fonoizolație și rezistență la incendiu. Vechea structură a șarpantei va fi înlocuită cu una nouă – cu învelitoare din țiglă ceramică, de tip solzi. Finisajele interioare și exterioare urmează a fi refăcute, iar modelele istorice din pardoseala de mozaic, din holul central, vor fi conservate.

„Pentru asigurarea accesibilității generale este prevăzută montarea unui lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. În corpul central, la etaj, se vor amenaja spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii – birouri administrative, spații muzeale, dar și spații aferente activității de cercetare.

În zona de sud a imobilului, vor fi construite o parcare publică, cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand, și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Pe lângă reamenajarea spațiilor verzi, în curte va fi amplasată o fântână arteziană. Actuala împrejmuire va fi refăcută cu menținerea structurii betonate a gardului”, se arată într-o informare a CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Briou Bouregois

De la Vis la Realizare: Povestea lui Briou Bourgeois

Un tânăr inginer din Bay St. Louis, Mississippi, își îndeplinește visul de copilărie de a lucra la NASA, unde...

Read More...
Campania – De unde știi…adevărul despre tutun? – Institutul Național de Sănătate Publică

Limitarea Consumului de Tutun – O Modalitate Eficientă de Salvare a Vieților

Consumul de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice la nivel global. Fumatul este...

Read More...
In an auditorium at NASA Headquarters, NASA Administrator Bill Nelson, standing, listens to a woman who is standing and speaking into a microphone to ask a question during a U.S. Department of State Open House. Attendees of the event fill the four rows of seats visible in the image, and a banner with NASA Artemis Program logo is seen in the background.

Diplomatia spatiala: consolidarea parteneriatelor internationale

NASA a găzduit un eveniment deosebit în cadrul Săptămânii Diplomației Spațiale, desfășurat la sediul din Washington al Agenției Spațiale...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro