Record de spectatori la Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”

BY: stiridinromania.ro In Cultura, STIRILE ZILEI
nottara arges

Peste 3500 de spectatori într-o lună! Un record de audiență și de încasări pentru prima ediție a Festivalului  Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”. Ieri, în sala Teatrului Alexandru Davilafestivalul s-a încheiat cu spectacolul , „Mitică Popescu” de Camil Petrescuun regal actoricesc pus în scenă de prestigioasa trupă a Teatrului „Nottara” sub bagheta regizorală a lui Dan Tudormanagerul Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Publicul care a umplut sala până la refuz a savurat comedia al cărui subtil mesaj este acela că un om trebuie judecat întotdeauna după ceea ce face, nu după ceea ce spune.

Mitică Popescupersonajul principal al piesei cu același nume,  este  ,,bucureșteanul par excellence”, lăudăros, îngâmfat, dornic să iasă în evidență.

În mai puțin de două orespectatorii sunt purtați în culisele unei acțiuni ce dezvăluie, pe de o parte, intrigi de birou din lumea funcționarilor de bancă, iar pe de altă parte îmbină parfumul unei iubiri platonice cu șarmul contrafăcut al unui crai de mahala.

Actorii Teatrului ,,Nottara” au fost răsplătiți de publicul piteștean cu flori, cu ropote de aplauze și cu  trofeul festivalului.

Prezent la spectacolul de galăAdrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a felicitat echipa managerială a Teatrului ,,Alexandru Davila” pentru succesul înregistrat de prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei’‘.

„A fost un mod minunat de a încheia o săptămână. Cred că a fost o închidere deosebită a primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei”, care s-a dovedit a fi un real succes. Nu o spun eu, o spun cei peste 3500 de spectatori care au trecut pragul teatrului în ultima lună. Într-o lume de poveste, în această seară l-am descoperit pe Mitică Popescu, cel creat oarecum după chipul și asemănarea lui Camil Petrescu. Un Camil Petrescu surprinzător în această seară, într-o comedie spumoasă, pusă în scenă de directorul Teatrul „Davila”, Dan Tudor, cel care a încheiat magistral această primă ediție. A fost un Festival care a înregistrat un succes răsunător și în privința încasărilor. Au fost opt piese, inclusiv cu o apariție internațională, prin colegii noștri de la Teatrul Național din Chișinău, a fost și o avanpremieră a colegilor de la Teatrul „Davila”, cu „Volpone”, în regia lui Bogdan Cioabă, care a avut de asemenea succes la public. Cred că suntem pe drumul cel bun. La începutul lui decembrie vom avea o nouă premieră la care adăugăm și premiera oficială pentru „Volpone”. Cred că am avut un an bun la Teatrul „Alexandru Davila”, ceea ce ne obligă care ne și ca anul viitor să fie cel puțin la fel de bun.

Sunt mulțumit deocamdată de evoluția pe care a imprimat-o conducerea teatrului, sigur noi avem mereu așteptări ridicate și vrem ca personalul de aici să se autodepășească. Avem trei secții, ne dorim competiție între ele pentru a crește actul artistic în favoarea spectatorilor, desigur” –  Adrian Dumitru Bughiu – vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Prima mea impresie despre Festivalul „Liviu Ciulei” este cea a actorului care tocmai a terminat de jucat pe scenă în rolul lui Mitică Popescu, din spectacolul Teatrului „Nottara”. Și dacă aș fi fost invitat la Pitești m-aș fi bucurat de numărul mare de spectatori, de entuziasm și de empatie cu trupa de pe scenă.

În calitate de manager, mă bucur de toată această lună. Emoția mea cea mai mare este legată de faptul că un nume atât de mare precum cel al maestrului Liviu Ciulei este asociată de Pitești așa cum se cuvine, nu numai prin sala studio concepută de dânsul, ci prin asocierea cu un festival internațional de teatru.

Profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor colegilor din cadrul teatrului pentru aportul lor. Trupele care au participat în festival sunt compuse din prieteni ai noștri. Nu am încercat să șochez, ci să apropii publicul spectator de teatru, de senzația și sentimentul pe care un spectator de teatru îl are. A fost o ediție cu emoții, cu multe lucruri bune, cu sprijin pe măsură de la oamenii care subvenționează teatrul din județ și cu aceste întâlniri deosebite cu artiștii de la Teatrul Național din Craiova, Teatrul din Chișinău, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul Nottara, dar și cu avanpremiera piesei „Volpone”, producție a teatrului „Alexandru Davila”. Sper să fi învățat lecții din această primă ediție și publicul care a venit la spectacole să vină în continuare la Teatrul „Davila”, pentru că ne dorim ca spectatorii să fie alături de noi” – Dan Tudor, manager Teatrul „Alexandru Davila”.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Adolescent reţinut după ce a furat un autoturism, a condus beat şi fără permis şi a intrat în şanţ

Un adolescent de 17 ani reținut pentru furt de autoturism

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost reținut de polițiști în urma furtului unui autoturism din curtea...

Read More...
NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro