Realizările remarcabile din anul 2023 în șahul românesc

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Anul 2023 a fost un an plin de realizări pentru comunitatea de șah din România. Cu o mulțime de reușite și parteneriate noi, acesta a adus numeroase proiecte frumoase și rezultate pe măsură. Cu bucurie, putem împărtăși câteva date impresionante cu voi.

În primul rând, avem un număr impresionant de 24.940 de jucători de șah legimitați înregistrati. Aceasta este o dovadă a faptului că pasiunea pentru șah este în creștere și că tot mai mulți oameni se implică în acest joc fascinant.

De asemenea, avem 5.213 jucători activi, ceea ce demonstrează că există un interes constant și o participare activă în competițiile de șah. Acești jucători sunt cei care fac ca evenimentele de șah să fie pline de energie și adrenalină.

Există 269 de cluburi de șah afiliate, ceea ce înseamnă că există o infrastructură bine dezvoltată pentru a susține și promova acest sport. Cluburile de șah oferă un mediu propice pentru dezvoltarea abilităților și pentru a întâlni alți entuziaști ai acestui joc.

Un alt aspect impresionant este faptul că 2.125 de cadre didactice au fost formate prin programul național gratuit Educație prin șah. Această inițiativă este esențială pentru a aduce șahul în școli și pentru a-l integra în educația copiilor. Astfel, peste 8.000 de elevi vor învăța gratuit șahul în școli în 2024, ceea ce va contribui la dezvoltarea lor intelectuală și la formarea unor abilități importante.

Șahul în România nu se limitează doar la nivel național, ci atrage și participanți internaționali. Astfel, 1.775 de jucători din 37 de țări au participat la etapele Grand Prix România 2023. Acest lucru demonstrează că România este recunoscută ca o destinație de top în lumea șahului și că evenimentele organizate aici sunt de o calitate înaltă.

Nu în ultimul rând, jucătorii români au obținut 10 medalii la campionatele europene din 2023: 3 la seniori și 7 la juniori. Aceste succese reprezintă o recunoaștere a talentului și muncii depuse de către jucătorii români și demonstrează că șahul din România se află pe o traiectorie ascendentă.

Pe plan financiar, jucătorii români au câștigat 105.000 de euro în competițiile organizate de F.R.Șah în 2023: 52.000 de euro în categoria seniori și 53.000 de euro în categoria juniori. Aceste premii reprezintă o motivatie suplimentară pentru jucătorii români de a-și perfecționa abilitățile și de a continua să se implice în competiții.

Cu toate acestea, anul 2023 nu reprezintă un punct final, ci doar un început. Comunitatea de șah din România are în vedere un 2024 și mai frumos și mai spectaculos, cu și mai mult șah de calitate. Evenimentele viitoare și proiectele în curs de desfășurare ne vor oferi oportunități noi și provocări interesante. În concluzie, viitorul șahului în România arată promițător, iar pasionații acestui joc pot fi entuziasmați și optimiști în privința evoluției acestui sport în țara noastră.
Sursa: Federația Română de Șah.

2023 a fost un plin, un an bun, cu multe reușite, multe parteneriate noi, numeroase proiecte frumoase și rezultate pe măsură. Și ne bucurăm că putem să împărtășim cu voi aceste date: 24.940 de jucători de șah legimitați 5.213 jucători activi 269 de cluburi de șah afiliate 2.125 de cadre didactice formate prin programul național gratuit Educație prin șah… peste 8.000 de elevi care vor învăța gratuit șahul în școli în 2024 ♞ 1.775 de jucători din 37 de țări au participat la etapele Grand Prix România 2023 10 medalii obținute de români la campionatele europene: 3 la seniori și 7 la juniori 105.000 de euro au câștigat jucătorii români în competițiile organizate de F.R.Șah în 2023: 52.000 de euro – seniori și 53.000 de euro – juniori. Promitem că nu ne oprim aici! Ne așteaptă un 2024 și mai frumos, mai spectaculos cu și mai mult șah de calitate! Să fie șah!Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro